Hirize, işe alım süreçlerine yapay zekayı dahil ederek önemli bir gelişme kaydetmişti. Yerli girişim, tohum yatırımı almayı başardı.

İşe alım süreçlerinde yapay zekadan yararlanılmasına odaklanarak yeni bir girişim olarak adını duyuran Hirize, emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Şirket, Startupfon, APX, Domino Ventures ve Sankonline’dan tohum yatırım almayı başardı.

Büyük ölçekli şirketlere kolaylık sağlıyor

Hirize, özellikle büyük ölçekli şirketlerdeki işe alım süreçlerine yeni bir boyut kazandırıyor. Çalışan, işveren, teknik yeterlilik, çalışma şartları, mülakat süreci ve pek çok özel veriye yönelik detayların anlaşılmasını sağlayan Hirize, otonom teknolojisiyle büyük ilgi görüyor. Türkiye’de 2021 yılı itibariyle tanıtılan Hirize, Esranur Kaygın ve Eren Yaşarkurt tarafından kurulmuştu.

Klasik yöntemlerle sürdürülen insan kaynakları çalışmalarını çok daha kolay ve verimli kılmak için yapay zekayı kullanan Hirize, işe alınacak kişilerin özgeçmişlerini irdeleyerek şirket kriterlerine göre çıkarımlar yapıyor. Böylece hata payları minimuma düşürülürken Hirize hem işveren hem de çalışanlar için çok daha iyi iş ilişkilerinin kurulmasına da öncülük ediyor.

Yerli girişim Vahaa, 3.5 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

Hirize 35.5 milyar dolarlık pastadan önemli bir pay alabilir

İnsan kaynakları teknolojilerinin geleceğine yönelik yapılan tahminlerde sektörün 35,5 milyar dolarlık bir hacme ulaşılacağı belirtiliyor. Bu bakımdan Türkiye’deki yerli girişim Hirize için oldukça önemli bir pasta bulunuyor. Aldığı tohum yatırım ile bu alandaki etkinliğini arttıracak Hirize, yatırımını teknoloji geliştirme ve ekibini genişletmek için kullanacak. Şu anda yapay zeka başarısı yüzde 89 olurken, yatırım sonrasında yapılacak çalışmalarla oranın yüzde 95’e çıkarılması hedefleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir