Ticaret Bakanlığı, yenilenmiş ürünlerin kapsamını genişleten yeni bir tebliğ yayınladı. Buna göre, yenileme merkezleri bundan sonra kullanılmış bilgisayarlar, akıllı saatler, oyun konsolları ve modemleri de yenileyerek satışa çıkarabilecekler. Ayrıca, pil kapasitesi yüzde 85’in altında olan yenilenmiş cep telefonlarında batarya değiştirme zorunluluğu getirildi.

Yönetmelikte yapılan değişikliklere göre, yenileme merkezleri belirtilen tüm ürünleri yenileyebilecekler, ancak ilgili standartlara uygun hizmet yeri yeterlilik belgesine sahip olmaları ve yenileme yetki belgesi almaları gerekiyor. Yenilenmiş ürünlerin üreticisi veya ithalatçısı ile yetkili servis sözleşmesi yapabilecekler ve yetkili servis istasyonlarından biri olarak faaliyet gösterebilecekler. Yenilenmiş olan bir ürün birden fazla kez yenilemeye tabi olabilecek.

Yenileme Yetki Belgesi için Ödenmiş Sermaye Tutarı Artırıldı

Yenileme yetki belgesi almak için aranan ödenmiş sermaye tutarı da tebliğ ile artırıldı. Daha önce 10 milyon TL’den az olmamak üzere ödenmiş sermaye şartı aranırken, şimdi 30 milyon TL’ye çıkarıldı. Yenileme yetki belgesine sahip ticari işletmelerden ödenmiş sermaye tutarı 30 milyon TL’den az olan kurumlar için, 1 Ocak 2024 tarihine kadar zaman tanınarak, ödenmiş sermaye tutarının eksik payını yeni miktara göre tamamlamaları gerekmekte.

Infinix Inbook X1 serisi bu ay Hindistan'da satışa çıkıyor

Uzaktan Satışta Yenilenmiş Ürünler Ayrı Bir Kategoride Sunulacak

Eğer yenilenmiş ürünler, uzaktan iletişim araçları kullanılarak satışa sunulacaksa, bu ürünler kullanılmamış ürünlerden ve diğer kullanılmış ürünlerden ayrılabilir şekilde özel bir kategoride satışa sunulması zorunlu kılınacak. Ayrıca, pil kapasitesi yüzde 85’in altında olan kullanılmış cep telefonları yenilenmiş ürün olarak satışa sunulacaksa, pillerinin değiştirilmesi zorunlu olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir