Yeni Apple Pay Later programının tanıtımıyla şimdi al, sonra öde sistemine resmen giriyor. Kredi özelliği Geçtiğimiz haziran ayında şirketin WWDC geliştiriciler etkinliğinde duyurulmuştu. Apple Pay Later, tüketicilerin iPhone veya iPad’leri aracılığıyla yapabilecek. Çevrimiçi veya uygulama içi satın alımlar yapmak için 50 ila 1.000 $ arasında Apple Pay Later kredisine başvuru yaparak elde edebilecekler.

Program şimdilik yalnızca Apple Wallet uygulamasından Apple Pay Later’ın ön sürümüne ulaşabilecek rastgele seçilmiş kullanıcılar için açık olacak.

Yeni Apple Pay Later ile alışverişte şimdi al sonra öde kolaylığı

Apple Pay ve Apple Wallet Başkan Yardımcısı Jennifer Bailey yeni hizmet hakkında şunları ifade etti:

“Apple Pay Later, kullanıcılarımızın finansal sağlığı düşünülerek tasarlandı, bu nedenle hiçbir ücreti ve faizi yok ve Wallet içinde kullanılıp yönetilebiliyor, böylece tüketicilerin bilinçli ve sorumlu borçlanma kararları vermelerini kolaylaştırıyor. İnsanların mali durumlarını nasıl yönettikleri söz konusu olduğunda herkese uyan tek bir model yok. Birçok kişi esnek ödeme seçenekleri arıyor, bu nedenle kullanıcılarımıza oldukça esnek olan Apple Pay Later’ı sunmaktan heyecan duyuyoruz”

Apple Pay Later’ın ödeme kolaylığı nedir?

Apple Pay Later kullanan tüketiciler, alışverişlerinin 6 haftaya yayılmış bir şekilde 4 ödemeye bölündüğünü görecekler. Örneğin Apple, 125 dolarlık bir alışverişiniz 6 haftalık bir toplam zaman aralığında 31,27 dolarlık 4 adet ödemeye bölünecek.

Herhangi bir ücret ve faiz olmamasına rağmen, kullanıcıların kredilerini geri ödemek üzere Apple Pay Later’ı kullanmak için Apple Wallet’ınıza bir banka kartı bağlamaları gerekiyor. Şirket ayrıca başvurularda bankalardaki kredi puanlarının etkilenmeyeceğini belirtiyor. 

Hizmet Mastercard’ın dijital Taksit programına dahil. Ayrıca Apple pay altyapısı kullanan herhangi bir işletmede Apple Pay Later kredisi kullanılabilecek. Ülkemizde henüz kullanımda olmayan Apple Pay hizmetleri yakın zamanda olacak gibi de görünmüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir