Hindistan’da Xiaomi için işler yolunda gitmiyor. Yapılan resmi açıklamalarda şirketin 682 milyon dolar varlığına el konulduğu belirtildi.

Xiaomi dünyanın dört bir yanında faaliyet gösterirken zaman zaman farklı sorunlar yaşayabiliyor. Ancak gündeme gelen yeni olayda şirketin ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldı. Zira Hindistan’da yaşanan son gelişmelerde Hindistan İcra Müdürlüğü tarafından resmi bir açıklama yapıldı ve şirketin 680 milyon dolar varlığına el konulduğu belirtildi.

Xiaomi neyle suçlanıyor?

Hindistan’da yapılan bu soruşturma ve yaptırım ile ilgili gerekçeli karar da açıklandı. Açıklamaya göre şirket yabancı şirketlere yaptığı fikri mülkiyet hakkı ödemelerini yasa dışı yollar ile aktardı. Xiaomi tarafından işlemci üreticisi Qualcomm’a yapılan ödemeler denetime takıldı ve bu ödemelerin Döviz Takas Yönetim Yasası dışında gerçekleştirildiği belirtildi.

Hindistan’da sıkı bir şekilde takip edilen ödemeler, ciddi bir yaptırımın uygulanmasına neden oldu. Konu ile ilgili açıklamalar tüm dünyada geniş bir yer bulurken Xiaomi tarafından da iddialara yanıt verildi. Açıklamada “Şirketimizin itibarını ve hissedarlarımızın çıkarlarını korumak için tüm yasal yollara başvuracağız.” denildi.

Samsung ile Hindistan’ın en çok tercih edilen markalarından birisi olan Xiaomi’nin Hindistan’da böyle bir sorun ile karşı karşıya kalması, markanın geleceğine yönelik ciddi soru işaretleri yarattı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir