Xiaomi ve Leica resmi olarak güçlerini birleştirdi. Yeni Leica kameraya sahip amiral gemisi Temmuz ayında piyasaya sürülecek.

Xiaomi MIX Fold 2 en ince ekrana sahip olan katlanabilir telefon olabilir

Zaman zaman akıllı telefon ve kamera üreticileri arasında işbirlikleri görüyoruz. Bu kapsamda en uzun anlaşma Leica ile Huawei arasında olmuştu. Çinli şirketler ABD ile yaşanan sorunlar nedeniyle daha az telefon yapmak zorunda kaldı, Leica yeni iş ortakları arıyordu.

Alman görüntüleme devi, ilk markalı akıllı telefonunu geçen yılın Haziran ayında Japon şirketi Sharp ile yaptığı ortaklığın bir parçası olarak piyasaya sürdü. Xiaomi’nin Leica ile birleşeceği ve Leica’nın kamera sensörlerinin 12 Ultra’da kullanılacağı söylense de şimdi resmi açıklama geldi.

Xiaomi 12 Ultra Leica imzası taşıyabilir

Xiaomi, Leica ile stratejik bir ortaklığa girdiğini bir basın açıklamasıyla duyurdu. Ayrıca, Temmuz ayında piyasaya sürülecek iddialı bir ortak kameralı akıllı telefon geliştirdiklerini söyledi. Ancak modelin adı veya diğer detayları açıklanmasa da cihazın bir Xiaomi 12 Ultra olması bekleniyor.

Bu konuda şirketler bir açıklama aldı. Xiaomi CEO’su Lei Jun, her zaman kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarmak için çaba sarf ettiklerini vurguladı. Mobil fotoğrafçılığın seviyesini en üst seviyeye çıkarmak için çalıştıklarını söyleyen Lei Jun, bu kapsamda Leica ile bir vizyon paylaştığını söyledi ve şu açıklamayı yaptı:

“Sektörün önde gelen şirketleri olarak fikirler ve hedefler konusunda hemfikir olduğumuzu gördük. Her iki şirket de elde edilen başarıları ve sektöre olan katkıları takdir ediyor. Bu iş birliği, Xiaomi’nin fotoğrafçılık stratejilerinin güçlenmesine büyük katkıda bulunacak. Optik tasarımdan, estetik yönelimlerin ayarlanmasına kadar uzanan bu iş birliği sırasında her iki şirketin yenilikçi teknolojileri, ürün felsefeleri ve görsel tercihleri benzeri görülmemiş bir şekilde örtüştü ve kaynaştı” 

Öte yandan Leica CEO’su Matthias Harsh, Xiaomi’nin bir sonraki amiral gemisinin mobil fotoğrafçılıkta yeni bir çağı başlatacağını şu sözlerle belirtti:

“Xiaomi ile uzun vadeli stratejik iş birliğimizi duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Premium markaları ile dünya genelinde haklı bir üne sahip olan Leica ve Xiaomi, müşterilerini fotoğrafçılık açısından yeni bir döneme taşıma hedefine ulaşmak için çok önemli bir iş birliğine imza attı. Ortaklaşa geliştirdiğimiz amiral gemisi yeni akıllı telefonun her iki şirketin nasıl bir ilerleme kaydettiğini gözler önüne sereceğine inanıyoruz. Kullanıcılara olağanüstü görüntü kalitesi, klasik Leica estetiği ve sınırsız yaratıcılık sunacağız aynı zamanda mobil fotoğrafçılık alanında da çığır açacağız”

Peki siz bu ortaklık hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir