Xiaomi, uyumlu modelleri için MIUI 14 güncellemesini dağıtmaya devam ediyor. Şirket, Android 14’ün yakında tanıtılması öncesinde mevcut sürümün dağıtımını tamamlamak istiyor. Son dönemde Xiaomi’nin daha çok giriş ve orta segmente odaklandığı görülüyor. Son açıklamalara göre Redmi 12C’nin Android 13 tabanlı MIUI 14 güncellemesi alacağı duyuruldu.

Redmi 12C MIUI 14 güncellemesi alacak

Xiaomi’nin 2022’de piyasaya sürdüğü Redmi 12C modeli, Xiaomi tarafından yapılan açıklamalarla MIUI 14 güncellemesini alacağı duyuruldu. Yeni sürümün Çin versiyonunun yakın bir zamanda yayınlanması beklenirken, diğer ROM’lar için de yakında kullanıma sunulacak. Ayrıca, V14.0.1.0.TCVCNXM yapı numarasına sahip olan ve Mayıs 2023 güvenlik yamasını içerdiği belirtildi.

xiaomi-11-model-icin-miui-14-yayinladi

MIUI 14 bize neler sunuyor?

Xiaomi’nin etkinliğiyle birlikte yeni arayüzün önemli detayları artık tamamen açıklandı. Öncelikle, kullanılmayan ancak sistem izin vermediği için kaldırılamayan temel uygulamalar sorununa bir çözüm getirildi, böylece artık birçoğunu silebileceksiniz. Ayrıca Xiaomi, üçüncü taraf uygulamaların güç tüketimini yüzde 22 oranında azaltan foton motoru (foton engine) teknolojisi sayesinde özellikle çok oyunculu oyunların ve diğer uygulamaların performansını iyileştireceğini belirtiyor.

Şirketin iddiasına göre sistem performansı da ciddi oranda artırılmış durumda. Android 13 ve MIUI 14 ikilisiyle birlikte sistem akıcılığı yüzde 88 oranında artırılmış durumda. Ayrıca güç tüketiminde yüzde 16’lık bir iyileştirme sağlanmış. Bununla birlikte, Xiaomi’nin verilerine göre MIUI 14, önceki sürüme göre yüzde 23 daha az depolama alanı kaplıyor.

Xiaomi’nin bu güncelleme hakkındaki duyuruları beklentileri artırıyor ve kullanıcılar yeni özellikleri heyecanla bekliyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir