Son dönemlerde Xbox için pek çok yeni adım atan Microsoft sevilen oyun konsolu için Game Pass servisine ‘Aile planı’ adı verilen yeni bir abonelik paketi üzerine çalışmaya başladı. Oyun severler için avantajlı olacak bu paket şu anda İrlanda ve Kolombiya’da test edilmeye başlandı. Yeni paketle birlikte Ultimate üyeler, aboneliklerine 4 kişiye kadar ekleme yapabilecekler. İşte detaylar;

Windows 11 için Game Pass pencere özelliği geliyor

Microsoft’un bir süre önce oyuncular için kullanıma sunduğu Game Pass servisi geniş oyun kütüphanesiyle kullanıcılar tarafından çok beğenilmişti. Her ay kullanıcılarına belli oyunları oynama imkanı sunan servis bu sayede oyuncuları, oyunlara ciddi paralar ödemekten de kurtarıyor. Özellikle ülkemiz gibi oyun fiyatlarının epey yüksek olduğu yerlerde büyük ilgi gören servis için yeni bir abonelik planı ortaya çıktı.

The Verge’de yayımlanan bir habere göre oyuncuları mutlu edecek bir yenilik üzerinde çalışan şirket oyuncuların aboneliklerine ekstra kişiler eklesine imkan tanıyan ‘aile planı’ üyeliğininin testlerine başladı.

‘Aile planı’ üyeliği, Kolombiya’da ve İrlanda’da test edilmeye başlandı

Açıklamara göre şirketin yeni abonelik paketi şimdilik sadece İrlanda ve Kolombiya’da test ediliyor ama ilerleyen haftalarda birkaç ülkede daha testlere başlanabilir. Bunun yanı sıra paketin kullanım kapsamında kişilerin aynı ülkede yaşıyor olması gerekiyor ve paket dört kişiyle paylaşılabiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan şirket bu abonelik planıyla kullanıcıların aileleriyle ve arkadaşlarıyla ortak oyun deneyimi yaşayabileceklerini belirtti.

Microsoft’ta kıdemli bir yönetici olan Tyler Mittler de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Kolombiya ve İrlanda’daki Xbox Insider kullanıcıları, bugünden itibaren Game Pass Ultimate avantajlarını birden fazla kişiyle paylaşmalarına olanak tanıyan bir planı ön izlemeye başlayabilir. Bu, aboneliğinize dört kişiye kadar ekleme yapmanızı sağlayarak oyunları arkadaşlarınız ve ailenizle oynamanızı daha da kolaylaştıracak”

Yeni abonelik paketi hakkında şimdilik bilinenler bu kadar. İlerleyen günlerde daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor. Türkiye’de de oldukça popüler olan Game Pass fiyatlandırması şu şekilde;

  • PC için Game Pass 29,99 TL
  • Konsol için Game Pass 29,99 TL
  • Game Pass Ultimate 44,99 TL

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir