Windows 11 işletim sisteminin tanıtımının üzerinden uzun bir zaman geçti. Ancak yeni rapor, kullanıcıların yüzde 42’sinin geçiş için sistem gereksinimlerine takıldığı görüldü.

Microsoft Windows 11 işletim sistemi ile sistem gereksinimlerini öne çıkardı. TPM 2.0 gibi zorlayıcı istem gereksinimleri çoğu bilgisayarda karşılanmadığı gibi yeni rapor bu durumu bir kez daha gözler önüne serdi.

Windows 11’de Android uygulama desteği 21 ülkede başladı

Kullanıcılar Windows 11’e geçemiyor

47

Yayınlanan son rapora göre Windows işletim sistemi kullanıcılarının yüzde 42’si Windows 11 işletim sistemini çalıştıracak bir cihaza sahip değil. Bu nedenle Windows 11 büyümesi beklentilerin altında ilerliyor. Ancak Windows 11 benimsenme oranlarındaki yükseliş de dikkat çekiyor. Zira Windows 11 ilk tanıtıldığı dönemlerde düşük bir geçiş yüzdesine sahipti. Yılın başına göre daha yüksek bir benimseme oranı gözlemleniyor.

Lansweeper raporunda bilgisayarların yüzde 42,76’sı Windows 11 ile uyumlu bir işlemciye sahip değil. Tanıtım döneminde yapılan araştırmalarda ise aynı oran yüzde 57,26 olarak açılanmıştı. Raporda konuyla ilgili yapılan değerlendirmede ise “Küresel tedarik zincirindeki aksama, işlemci sıkıntısı yarattı. Birçoğu, küresel finansal belirsizlik nedeniyle şu anda sahip oldukları donanıma bağlı kalmayı tercih ediyor” denildi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir