WhatsApp uygulamasında bu yılın başından itibaren sesli notlar için oynatma hızı değişirken artık başka sohbete gönderilen sesli mesajlarda da hız seçeneğinin getirileceği belirtildi.

WhatsApp’ın 2021 yılında uygulamada yaptığı en büyük yeniliklerden birisi sesli mesajlar için oynatma hızı desteğini getirmeseydi. Böylece daha kısa süre içerisinde dinlenebilen içeriklerde, vakit kaybetmeden cevap gönderilebiliyordu. Sesli mesajların oynatma hızını değiştirilmesi her ne kadar gelen mesajlarda mümkün olsa da sesli mesajın yönlendirildiği zaman bu oynatma hızı araçları kayboluyordu. Bu sorunun ortadan kaldırılması için çalışmalara başlayan WhatsApp şimdi yönlendirilen mesajlar için de hız kontrol araçlarını Beta’da test etmeye başladı.

Betada yapılacak kontroller sonrasında önümüzdeki günlerde yapılacak güncellemeler ile yönlendirilen mesajlardaki oynatma hızı da artık uygulamada desteklenmeye başlanacak. 

WhatsApp’ta tüm sesli mesajlar hızlanacak!

Yapılacak bu değişiklik sayesinde WhatsApp’ta kullanılan tüm sesli mesajlarda artık dinleyicilerin 1.5 ya da 2 kat hızlandırmayı sağlayacak araçları kullanması mümkün olacak. Beta sürümden alınan ilk bilgilere göre uygulamaya gelecek özellik ilk olarak iOS versiyonda desteklenecek ve ardından Android versiyona getirilecek. WhatsApp’ın beta versiyonunda yer alan sürüm notlarında ise yeni özellik hakkında şöyle denildi;

Farklı oynatma hızlarını kullanarak sesli notları çalma özelliği büyük bir başarıydı. Bu özelliği Android 2.21.9.10 için WhatsApp beta sürümünde ve iOS 2.21.90.11 güncellemeleri için WhatsApp Messenger beta sürümünde yayınladıktan sonra; şimdi özelliğin yeni bir sürümü üzerinde çalışıyoruz. Yeni özellik uygulamayı sesli mesajlarla tamamen uyumlu hale getiriyor.

web

WhatsApp UWP Beta Microsoft Store’da yer aldı

Meta geliştiricileri tarafından yapılacak tüm yenilikler bundan sonraki süre içerisinde Windows 10 ve Windows 11 mağazasında da yer alacak. WhatsApp Messenger için özel UWP sürümü hazırlayan geliştiriciler, masaüstü sürümünün Beta testlerinde daha geniş kullanıcı katılımıyla yapmayı hedefliyor. Üstelik bu özel uygulamada dokunmatik ekrana sahip bir bilgisayarı kullanan kullanıcılar el yazısı giriş desteği gibi pek çok farklı özellikten yararlanabilecek. Ekran kalemi desteği ve modern tasarımı ile dikkat çeken masaüstü uygulaması, WhatsApp’ın gelecek dönemlerde çok daha etkileyici bir hale geleceğini gösteriyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir