Dünyanın mesajlaşma platformunda en çok kullanılan uygulaması WhatsApp’tır. Yalnızca mesajlaşma uygulaması olmayıp mesajlaşmanın ötesinde hizmetler sunan kişilere fotoğraf, video ve çıkartma göndermek için de sıkça kullandığımız bir uygulamadır.

3

WhatsApp’ta gönderdiğimiz fotoğraflarda karşı tarafa ulaştığında kalitesinde kayıp yaşamayan neredeyse yoktur. Ancak şirket, bu sorunu çözmek için adım attı ve yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. WhatsApp’ta gönderdiğiniz fotoğrafın kalitesini sıkıştırır ve hızlı  dosya aktarımı yapmak amacıyla görüntü kalitesini varsayılan olarak hemen hemen  yüzde 70 oranında düşürür. Bu nedenle gönderdiğiniz fotoğraflar, orijinal kalitede gönderdiğimiz  tarafa ulaşamaz.

Önceki sürümlerinde test edilen ve WhatsApp aracılığıyla gönderilen fotoğraf kalitesini “otomatik”, “en iyi kalite” ve “veri tasarrufu”gibi seçeneklerle seçmemize izin veren HD fotoğraflar özelliği hakkında bilgiler vardı. Ne yazık ki o özellikte bile fotoğraflar yine de sıkıştırılmış olarak gönderiliyordu.

Kullanıcıların çoğunluğu  kalite kaybı yaşanmadığı için fotoğrafları belge olarak gönderiyordu. WhatsApp bu sorunu çözmeye yönelik adımlar attı. WhatsApp’ta artık normal gönderimlerde de fotoğraf kalite sorunu yaşanmayacak.

WhatsApp’ta Kaliteli Fotoğraf Devri

WhatsApp’ın geliştirme ekibinin, fotoğrafları kalitelerinde kayıp olmadan  orijinal haliyle gönderme özelliği üzerinde çalıştıkları ortaya çıktı.

Beta sürümündeki  geliştirme ekibi WABetaInfo’ya göre Android beta 2.23.2.11 güncellemesiyle, artık görselleri herhangi bir sıkıştırma yapmadan orijinal haliyle göndermek mümkün olacak.

Şirket, uzun bir süredir beklenen bu özelliğin testlerinin henüz tamamlanmadığı için yeni özelliğin WhatsApp kullanıcılarına ne zaman sunulacağı henüz belli değil. Fotoğraf gönderimi sırasında kalitesinin düşmesinden oldukça şikayetçi olan  WhatsApp kullanıcılarının bu özelliği çok seveceği şimdiden belli.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir