Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirkete ait Whatsapp’ın Apple’ın iMessage uygulamasından çok daha güvenli olduğunu iddia etti. Detaylar haberimizde;

Mark Zuckerberg servetinin 70 milyar dolarlık kısmını kaybetti

Şu anda en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması konumunu koruyan Whatsapp, rakiplerine farkını göstermeye çalışıyor. Dün, New York merkezli mesajlaşma şirketi Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, WhatsApp’ın iMessage’dan daha güvenli ve özel olduğunu açıkladı. Mark Zuckerberg, Whatsapp’ın çeşitli özelliklerinden söz ederek, WhatsApp’ın uçtan uca şifrelemesinin Apple’ın mesajlaşma ekosisteminden daha fazla gizlilik vaat ettiğini belirtti!

Mark Zuckerberg ile Apple arasında tansiyon yükseliyor!

WhatsApp
WhatsApp

Şirketin bu kartının doğrudan Apple’a yönelik olduğu aşikar. Tahtadaki “Yeşil Balon” ifadesi klasik SMS anlamına gelir, “Mavi Balon” kelimesi iMessage mesaj motoru anlamına ve “Gizli Balon” ifadesi WhatsApp politikası anlamına gelmekte.

Mark Zuckerberg, panonun resmini paylaştıktan sonra yorum kısmına Whatsapp uçtan uca şifreleme, çoklu platform desteği, tek tıkla sohbet ve yedekleme verileri gibi yazılımların uçtan uca şifrelendiğini yazdı.

Geçmişte trafik izleme, Apple ve Meta arasındaki ilişkiyi zorladı. iPhone’lara getirilen web sitelerinde ve uygulamalarda izlemeyi kapatma özelliği, Meta tarafından küçük işletmelere ve reklam endüstrisine zarar verecek bir hareket olarak görülüyor. Öte yandan, AR/VR’nin en büyük teknoloji şirketi Meta ile yakında bir AR/VR araba çıkaracağı söylenen Apple arasındaki rekabet önümüzdeki aylarda daha da yoğunlaşabilir gibi duruyor. Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir