WhatsApp’ın geçen haftalarda çıkan İOS beta sürümü ile birçok yeni özelliğin perdesini açtı. Son olarak fotoğraf ve videolardan ekran görüntüsünü engelleme gibi özellik sunan WhatsApp yeni özellikleriyle beraberinde yeni bilgiler ortaya koydu.

Geçen haftalarda yeni özelliğini duyuran WhatsApp, tek seferlik görüntülenebilen fotoğraf ve video özelliği getirmişti. Fotoğraf ve videonun karşı tarafa yalnızca bir kez gönderilmesinin yanında ekran görüntüsü alınabiliyordu. Bu kusuru gören WhatsApp güvenirliliği arttırabilmek için bazı yenilikleri tekrar gündeme getirdi.

Google Çin çeviri hizmetini kapatıyor

Ekran görüntüsü engelleme özelliği işte böyle görünecek!

WABetaInfo tarafından tespit edilen yeni özellik, tek seferlik fotoğraf ve videolarda ekran görüntüsü almayı engelliyor. Kullanıcılar, bu sayede daha güvenli bir şekilde fotoğraf ve videolarını ‘tek sefer görüntülenecek’ şekilde atabilecekler. Ancak burada güvenliğin tam anlamıyla sağlanamadığını belirtmeden geçmeyelim. Öyle ki karşı taraf, ikincil bir cihaz kullanarak tek seferlik video veya fotoğrafın kaydını alabilir. Bu arada; bu özellik kapsamında telefonlardaki ekran kaydı özelliğinin de engellendiğini belirtelim. Yani WhatsApp, tüm olasılıkları düşünmüş durumda.

whatsappin ekran goruntusu almayi engelleme ozelliginin nasil gorunecegi belli oldu e1664971020565

Son gelen haberlere göre yeni özelliğin özellikleri arasında tek seferlik fotoğraf ve videolarda ekran görüntüsü alma devri sona eriyor. kullanıcılar, bu sayede daha güvenli bir şekilde fotoğraf ve videolarını tek seferde ekran görüntüsü alınamayacak şekilde görüntüleyebilecekler. Henüz net bir tarih WhatsApp tarafından verilmedi. İOS dahil Android kullanıcıları da bu yenilikten faydalanabilecek.

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir