WhatsApp’ın bazı beta kullanıcıları ile birincil WhatsApp telefonlarına ikincil bir cihaz eklemelerine izin veren bir eşlik modu özelliği üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu güncelleme ile kullanıcılar farklı akıllı cep telefon veya tabletlerde aynı anlık mesajlaşma hesaplarına erişim sağlanabilir. 

Daha öncesinde ise WhatsApp, akıllı cep telefonlarında aktif internet erişimi bulunmasa da, uygulama üzerinden mesaj gönderip almak adına aynı andan bir fazla cihazdaki hesaplara erişim izni veren tüm kullanıcılar için çoklu cihaz desteği başlatıldı. Ancak söz konusu bu özellik şu an için yalnızca iki cihaz olarak PC’leri destekliyor. ek cep telefonu ve tableti olan kişiler için çok da verimli bir kullanım değildir. Bu, eklenti modunun piyasaya sürülmesiyle yakın zaman içerisinde değişecek gibidir. 

whatsappin birden fazla telefon ekleme ozelligi teste sokuluyor

WABetaInfo tarafından hazırlanan rapora göre, WhatsApp ikincil bir cihazın farklı bir kayıtlı WhatsApp hesabına bağlanmasına izin veren bir eşlik modu üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu özellik ilk olarak Nisan ayının son günlerine doğru Android için 2.22.10.13 beta sürümüyle fark edildi. Rapor, ikincil olan cihazı farklı bir kayıtlı WhatsApp hesabıyla eşleştirirken, ikincil telefonda ayarlanmış olan mevcut WahstApp, hesabının oturumu kapatılacak. Aynı zamanda, WhatsApp eklenti moduna geçmek, yerel olarak depolanan mesajları ve verileri sileceği dile getiriliyor. Buna ek olarak aynı zamanda söz konusu bu özelliğin geliştirilme aşamasında olduğu da belirtmek gerekir.

WhatsApp, Mart ayının ilk günlerinde tüm kullanıcılar için çocuklu cihaz desteği olduğu dile getirildi. Bu işlevsellik, kullanıcıların, birincil cihazlarda İnternet bağlantısı olmadığında dahi, dizüstü bilgisayarlar veya PC’ler dahil olmak üzere, anlık olarak mesajlaşma platformlarını dört adede kadar cihaz bağlamalarına imkan tanıyor. Şirket aynı zamanda sohbetlerinde uçtan uca şifreleme özelliğini de etkinleştirdi. Fakat, telefon 14 günden bu yana fazla boşta kalırsa, eşleştirilen cihaz ile bağlantısı kesilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir