Milyonlarca kullanıcısı olan popüler sohbet uygulaması WhatsApp, Android platformundan iOS’a geçisi daha da kolay hale getirmek için yeni özelliğini kullanıcıların beğenisine sundu.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu WhatsApp, uygulamaya kullanıcı deneyimini artıracak yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl belirli Samsung cihazlar için iOS platformundan Android’e geçişi daha kolay hale getiren WhatsApp, şimdi ise aynı imkanı Android’den iOS’a geçmek isteyen kullanıcılar için sunuyor.

iOS çin WhatsApp indir
Android için WhatsApp indir

Platformlar arası geçişler kolaylaşıyor

Farklı işletim sistemi bulunan cihazlar arası sohbet geçmişini bazı üçüncü taraf araçlar ile aktarmak mümkün olsa da bu araçların çoğu ücretli olarak sunuluyor. Bunun yanı sıra Apple ile ortak bir çalışma yapan WhatsApp, Android’den iOS’a geçiş yapan kullanıcıların hesap bilgilerini, profil fotoğrafını, bireysel ve grup sohbetlerini, sohbet geçmişini, sohbet ortamını ve WhatsApp ayarlarını hızlı bir şekilde aktaracak.

21 Temmuz itibariyle kullanıcıya sunulan söz konusu bu özellik, Google Play Store’a eklenen ‘iOS’a Taşı’ uygulaması üzerinden ulaşmak mümkün olacak. WhatsApp’ın yönlendirdiği talimatlara göre hem gönderen hem de alan cihazlardan WhatsApp’ın en son sürümünün yüklü olmasını, aynı telefon numarasının kullanılmasını ve buna ek olarak verilerin aktarıldığı iOS cihazların fabrika ayarlarında sıfırlanmış veya yeni olması gerekiyor.

iPad Mini 6 şarj sorunu iPadOS 15.6 ile düzeliyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir