Dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulaması WhatsApp, iOS için mesaj özelliği üzerinde test yapmaya başladı. Yeni özellik ile beraber mesajlar 15 dakika içerisinde düzenlenebilecek. 

Popüler uygulama WhatsApp, bir süredir Android cihazlar için test aşamasında olduğu mesaj düzenleme özelliğini şimdi de iOS kullanıcıları için sunmak üzere çalışmalara başladı. Yeni özellik ile beraber kullanıcıların mesajları göndermesinin ardından 15 dakika içerisinde düzenleme yapmak mümkün olacak. 

WhatsApp sohbet düzenleme yakında geliyor

whatsapp sohbet

WABetaInfo tarafından belirtildiği üzere platform, yakın bir zaman içerisinde kullanıcıların beğenisine sunduğu güncelleme ile ilgili beta cihazlar için mesaj düzenleme özelliği üzerinde çalışmalar yapmaya başladı. Mesaj düzenleme özelliği, mesajın gönderilmesinin ardından 15 dakika içerisinde kullanılabilir olacak. Düzenleme yapılan mesajın sağ alt kısmında “düzenlendi” etiketi yer alacak. Bunun yanı sıra mesaj ile sohbette bulunan diğer kullanıcılara “bu mesaj düzenlenmiştir” şeklinde bir uyarı yer alacak. Sohbet sayfasında yer alan mesaj düzenleme özelliği uzun bir zamandır bekleniyordu.  Bu özellik ile sohbet deneyimi daha da geliştirilecektir. Aynı zamanda sohbetlerinde de daha güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesi için yardımcı olacak. 

Mesaj düzenlemeye ek olarak, WhatsApp’ın yeni bir Sesli Sohbet özelliği üzerinde çalışmalar yaptığı da aktarılan bilgiler arasındadır. Android kullanıcıları için WhatsApp sürümünde yer alan bu yeniliğin detayları henüz belli olmadı ancak grup şeklinde açılan sayfalarda tek seferlik sesli mesajlar yer alacak. Mesaj düzenleme ve Sesli Sohbet’in WhatsApp kullanıcıları için ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında bilgi  yoktur. Fakat düzenleme yapılan mesajların iOS cihazlarda da test edilmesi yakın zamanda yayınlanma ihtimali olduğu anlamına gelmektedir. Konuya ek olarak WhatsApp uygulaması, fotoğraf ve videolardan sonra bir kez oynatılabilecek sesli mesajlar özelliği üzerinde de çalışmalar yapıyor. Henüz geliştirme aşamasında olan ve WhatsApp 2.23.7.8 sürümünde yerini aldı. Popüler sohbet uygulaması her geçen gün yeni özellikler ile gelişmeye devam ediyor. Bugün iki farklı özellik ile gündeme gelen WhatsApp için gelecek dönemde farklı özelliklerin de platforma eklenmesi bekleniyor. Şu an için elde edilen bilgiler bunlarla kısıtlıdır.

Samsung Galaxy S23 kullanıcıları telefonun kamerasından memnun değil

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir