WhatsApp Web kullanıcıları artık uygulamada kendi çıkartmalarını kolay bir şekilde yapabilecek.

WhatsApp’ta çıkartmaların son dönemlerde popüler hale gelmesi, WhatsApp’ta yapılan yeni güncelleme sayesinde daha da kolaylaştırıldı. WhatsApp Web kullanan kişiler sohbetlerini daha hareketli ve komik hale getirebilmek adına çıkartmaları kullanabilecek.

Çıkartma yapabilmek için Android ve iOS gibi farklı platformlarda pek çok farklı özellik ve uygulama kullanılabilirse de masaüstü sürümlerde böyle bir destek bugüne kadar bulunmuyordu. Ancak WhatsApp’ın web sürümünde yapan yeni güncelleme ile birlikte yerleşik olarak gelen çıkartma oluşturucu, kullanıcılara bu konuda kolaylık sunmaya başladı.

Yeni güncelleme sonrasında üçüncü parti uygulamaların kullanılmasına gerek kalmadan WhatsApp Web üzerinden tüm kullanıcılar kendi çıkartmalarını kolay bir şekilde yapabilecek ve sohbetlerinde bu çıkartmaları kullanabilecek.

WhatsApp Web’de WhatsApp çıkartmaları nasıl yapılır?

Şu anda WhatsApp Web’de desteklenmeye başlanan çıkartma oluşturucu desteği önümüzdeki günlerde WhatsApp masaüstü uygulamasını da gelecek. Böylece çıkartma oluşturmak isteyenler tüm versiyonlarda kolay bir şekilde bu işlemleri yapabilecek.

WhatsApp Web’de WhatsApp çıkartma oluşturmak isteyenlerin ilk olarak Whatsapp Web ekranın altında yer alan ekle simgesine tıklaması gerekiyor.

Çıkartma yazan sembolün seçilmesi ile birlikte çıkartmaya dönüştürülecek görselin bulunması ve seçilmesi gerekiyor.

Ardından uygulama tarafından otomatik bir şekilde oluşturulacak çıkartma sayesinde kullanıcılar çıkartmayı WhatsApp Web’de dahi kullanmaya başlayabiliyor.

Çıkartma hazırlarken yapılabilecek işlemlerde çeşitler araçlar ile çıkartma üzerinde özelleştirme imkanı da sunuluyor. Böylece çizimler, arka planın silinmesi, kırpma, emoji ve yazı eklemeleri yapılması WhatsApp çıkartma oluşturucu aracılığıyla çok kolay. 

indir
WhatsApp Web üzerinden indir.com logosu için yapılan örnek bir çıkartma

Örnek resimde de görülebileceği üzere çıkartma olarak bir görsel seçildikten sonra üst bölümde kullanıcıların farklı işlemler yapmasını sağlayacak araçlar yer alıyor. Bu araçlar sayesinde kesme işlemleri, kırpma işlemleri, yazılar, çıkartmalar ve emoji eklemeler kolay bir şekilde yapılabiliyor. Tüm işlemler yapıldıktan sonra ise kullanıma hazır hale gelen WhatsApp çıkartması, ihtiyaç duyulduğu anda kolay bir şekilde karşı tarafa gönderilebiliyor. Oluşturulan çıkartmalar ise uygulamada kayıtlı kaldığından dolayı ilerleyen dönemlerde de kolay bir şekilde kullanılabiliyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir