WhatsApp, pek çok güncelleme ile beraber iki aşamalı doğruma sistemini de getirmek üzere hazırlıklara devam ediyor. Bu özellik ile kullanıcılar için daha güvenli bir iletişim platformu sunmak ve dolandırıcılıkların önüne geçmek adına planlar kuruyor. 

Android cihazlardaki mesajlaşma geçmişini iOS cihazlara aktarması ile ilgili gerekli test aşamalarının yapıldığını açıklayan WhatsApp, sohbet geçmişi Android akıllı cep telefonlardan iOS cihazlara taşınmaya hazır hale getirirken aynı zaman içerisinde kullanıcıların güvenliğini sağlamak adına da çalışmalar yapmaya devam ediyor. Masaüstü ve web kısmını daha işlevsel bir hale getirmek için de büyük bir güncelleme yakında sunulacak. WABetaInfo tarafından aktarılan bilgilere göre WhatsApp, masaüstü ve web sürümlerine iki aşamalı doğrulama özelliğini eklemek adına hazırlıklara devam ediyor. Pek çok kişinin iletişim kurmak adına güvendiği uygulama, kullanıcıların bilgilerinin kötü niyetli kişiler tarafından çalışmasının önüne geçmek adına çalışmalara devam ediyor. 

İki aşamalı doğrulamayı kişiler isterse kullanacak

6 12

WhatsApp, Touch ID veya Face ID ile uygulamanın kilidinin açılmasıyla kötü amaçlı kişilerin önüne geçmeye çalışılıyor olsa da hala hesabını kaybeden veya dolandırıcılıkla karşı karşıya kalan pek çok kişi vardır. İki aşamalı doğruma ile uygulamanın amacı kullanıcılarına daha güvenli bir iletişim platformu sağlamak istiyor. Bununla beraber çoklu cihaz işlevselliğini artırmak adına hazırlıklara devam eden WhatsApp, telefonunuzun yakınınızda olmasına ihtiyaç duymadan hatta telefonunuzu açmaya gerek duymadan masaüstü ve web uygulamasına erişim sağlamak için de çalışmalara hızla devam ediyor. İki aşamalı doğrulama özelliği ile de kullanıcıların güvenliğini sağlamak mümkün olacak. Hesabınız için kayıt oluştururken 6 haneli kodu girmenin ardından hesaba giriş yapmak için kişisel bir PIN sorulacak. WhatsApp, iki aşamalı doğrulama özelliğini etkin hale getirmek veya devre dışı bırakmak mümkün olacak. Bu özellik ile beraber cep telefonunuzu kaybettiğini veya PIN kodunuzu hatırlamadığını anlarda mağdur duruma düşmemeniz sağlanacak. 

Sony’den, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması ile ilgili ilk açıklama geldi

Artık sesli aramalar için de duvar kağıdı kullanılabilecek

WhatsApp tarafından sunulacak olan bir diğer özellik ise iOS sürümünde sesli aramalarda da seçmiş olduğunuz duvar kağıdını görebilecek olmanızdır. Şu an için farklı sohbetler için farklı duvar kağıtları seçmeyi mümkün kılan uygulama arama yapıldığı sırada varsayılan duvar kağıdını seçiyor. Uygulama bu konu ile ilgili olarak da geliştirme çalışmalarına başladı. WhatsApp uygulaması bu fonksiyonları geliştirmenin şu an için ilk günlerinde olduğu için özelliklerin ne zaman sunulacağı şu an için belli değildir. Konuyla ilgili şu an için elde edilen özellik bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir