Reuters, WhatsApp’ın Hindistan’daki WhatsApp Pay ödeme hizmetini 40 milyon kullanıcıya genişletmek için Hindistan Ulusal Ödeme Kurumu’ndan (NPCI) düzenleyici onay aldığını bildirdi.

Şu anda WhatsApp Pay, Birleşik Ödemeler Arayüzü (UPI) platformunu temel almaktadır. Hindistan’da 20 milyon kullanıcıyla sınırlı ve NPCI’dan kullanıcının iki katına çıkması iyi bir haber olsa da, WhatsApp’ın kendisi için o kadar iyi olmayabilir. Gerçek şu ki, şirketin talebiyle çok daha yüksek bir hedefi vardı. Şirket, sınırı tamamen kaldırmaya çalıştı, ancak yalnızca platformda izin verilen kullanıcı sayısını iki katına çıkarmayı başardı. Bu, 2 milyardan fazla insanın olduğu bir ülke olarak kesinlikle 100 milyondan fazla aktif WhatsApp kullanıcısına sahip olduğu için anlamlı bir işaret değil.

Şu anda onaylanan sınır, WhatsApp’ın Hindistan’daki 500 milyonluk güçlü kullanıcı tabanının yalnızca yüzde 8’ini oluşturuyor. Daha yüksek bir üst sınıra izin vermek veya tamamen kaldırmak, WhatsApp’ın Asya ülkesinde daha fazla kişinin ödeme hizmetini kullanmasını sağlayacaktır. Ayrıca Google Pay, PhonePe ve Paytm dijital ödeme hizmetlerine zorlu bir rekabet getirecek. Bunlar, WhatsApp’ın en büyük işaretçisinde eşit derecede popülerdir.

Meta’nın (önceki adı Facebook) sahibi olduğu WhatsApp, Hindistan’da WhatsApp Pay’in beta testini Şubat 2018’de başlattı. Resmi olarak geçen Kasım ayında piyasaya sürüldü. Uygulamanın ödeme hizmetine sahip olduğu diğer tek ülke Brezilya’da yaşıyor. Yerel dijital cüzdanların ve nakitsiz ödeme sistemlerinin son zamanlardaki yükselişindeki ikinci en büyük pazar, şirketin ödeme platformunu hızla popüler hale getirmesine yardımcı oldu.

İlginç bir şekilde, WhatsApp sürekli olarak platformun Hindistan’daki popülaritesini artırmaya çalışıyor. Birkaç hafta önce, WhaPay kullanıcıları için para iadesi teklif ediyordu. Kullanıcılara yaklaşık 4 dolar verebilirdi ve minimum ödeme şartı yoktu.

Tek şart, 30 günden fazla aktif bir hesaba sahip olmaktı. Şirketin dijital ödeme sistemini diğer ülkelere genişletmeye devam edip etmeyeceğini şimdilik bilmiyoruz. Belirli bölgelerde Facebook ile ilgili belirli endişeler var ve kullanıcıların tam olarak nasıl tepki vereceğini bilmiyoruz. Her neyse, Brezilya’daki duruma gelince, uygulamanın yeni özelliği her ay daha aktif kullanıcılar kazanmaya devam ediyor. Hindistan için şirketin şu an için kullanıcı sınırını yükseltmeye devam etmesi gerekecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir