Dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulaması Whatsapp’a bireysel ve grup sohbetlerinde gelen mesajlara karşılık olarak emojiler ile tepki vermek mümkün oldu. Şu an için sadece iOS Beta sürümünde kullanılan özelliğe, yakın zaman içerisinde kullanıcıların erişim sağlaması da bekleniyor. 

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, son zamanlar içerisinde yayınlandığı güncellemeler ile beraber sık sık adından söz ettirmeyi başarıyor. Geçtiğimiz günler içerisinde web uygulaması üzerinden sticker oluşturma özelliğinden söz eden şirket, şu an için sadece iOS beta sürümünde yer alırken, bir süredir üzerinde çalışmalara devam ettiği yepyeni özelliklerden söz etti. 

Mesajlara karşılık emojiler ile verilebilecek

1 18

Birkaç ay önce kısıtlı bir kitle tarafından denenmeye başlanan söz konusu bu özellik, Apple iOS sistemlerde uygulamanın Beta versiyonuna eklendi. Şu an için küçük bir grup tarafından kullanılan bu özellik mesajlara emojiler ile tepki verme imkanı sunuyor. 

Tepkiler özelliği ile;

  • Kullanıcılar bir mesaja, 6 emoji arasından sadece bir tanesi ile bir kez tepki verebilecek. 
  • Kullanıcılar, hem bireysel hem de grup sohbetlerinde mesajlara emoji ile karşılık verebilecek.
  • Herhangi bir grupta mesajlara tepki veren insanların, hangi mesaja hangi emoji ile tepki verdiği tüm kullanıcılar tarafından görüntülenebilecek.

Geliştirme süreçleri devam eden mesajlara emojiler ile tepki verme özelliği, 2022 yılının ilk aylarında Android, iOS, Web ve Masaüstü kullanıcılarının da karşısına çıkması beklentiler arasındadır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir