WhatsApp’ta kullanıcıların şikayetçi olduğu sorunlardan biri olan karşı tarafa gönderdiğiniz fotoğrafların görüntü kalitesinin düşmesi. Şirket bu sorunu çözmeye yönelik yeni bir güncelleme yayınlamıştı. Kullanıcılar ise bu özelliğin çalışmamasından şikayet ediyor.

Dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip olan uygulamaların başında gelen WhatsApp’ta mesajlaşmanın ötesinde uygulama; fotoğraf, video ve çıkartma göndermek için de sıkça tercih ediliyor.

Google Drive WhatsApp yedeği indirme

WhatsApp’ta gönderdiğiniz fotoğrafın orijinali yerine sıkıştırılmış dosya yollamasından dolayı gönderdiğiniz fotoğraflar orijinal kalitede karşı tarafa ulaşmıyor.

Uygulama dosya aktarımları daha hızlı gerçekleştirebilmek için görüntü kalitesini varsayılan verilere göre yüzde 70 oranında düşürüyor. Şu an halihazırda olarak kullanılan sürümünde belge gönderme kısmından gönderilen fotoğraflarda kalite kaybı yaşanmasa da WhatsApp, normal gönderimlerinde kalite sorununu çözen bir güncelleme yayınlamıştı.

WhatsApp kullanıcıları yeni güncellemeden şikayetçi

Teknoloji ilgililerinden oluşan topluluğun yoğun talepleri üzerine WhatsApp, karşı tarafa orijinal kalitede fotoğraf gönderme özelliği uygulamaya ekledi. Depolama ayarlarından otomatik, en iyi kalite ve veri tasarrufu gibi seçenekler seçilebiliyor.

WhatsApp kullanıcıları, eklenen bu üç seçenekten en iyi kalitede fotoğraf göndermeyi seçtiklerinde, paylaşımın karşı tarafa orijinal görüntüde gitmesi bekleniyordu. Ancak , gelen geribildirimlere göre bu özellik düzgün çalışmıyor. WhatsApp kullanıcılarının isyan etmesine yol açan bu hatanın, en iyi kalite seçeneği seçilse bile  uygulama karşı tarafa fotoğrafı yine sıkıştırılmış bir şekilde gönderiyor ve tekrar kalite kaybına yol açıyor.

Diğer yandan bu söylentiler karşısında sessizliğini koruyan WhatsApp geliştirici ekibinin, sorunun kaynağını araştırmaya başladığı öğrenildi. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

KTO Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü okudu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “WhatsApp kullanıcıları yeni özelliğin çalışmamasından dolayı şikayetçi”

  • Cemile Nur Çengel
    16 Mart 2023 at 15:30

    Arkadaşıma fotoğraf gönderirken AirDrop yapıyorum çünkü daha kaliteli whatsapp örnek almalı