Dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp grup yöneticilerinin mesajları kontrol etmesi için başka bir özellik sunuyor! İşte detaylar:

Sohbet uygulaması WhatsApp, grup yöneticileri için yeni bir özelliği test etmeye başladı. WhatsApp grup yöneticilerinin gruplardaki yönetimini arttıran platform yöneticilere hali hazırda gruba yeni kişileri ekleme, çıkarma ve yöneticiliği başka birine devretme imkanları sunuyordu ki artık ek olarak diğer kullanıcıların mesajlarını denetmeleme imkanı da verecek.

WhatsApp, heyecanla beklenen “Topluluklar” özelliğini tanıttı

Yöneticilerin sahip olduğu işlevler, grupları düzenlemeye yardımcı olur. Şirket şimdi grup liderlerine yanlış anlamaları ve istenmeyen konuşmaları önlemek için başka bir özellik sunacak. Gelin birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

WhatsApp grup yöneticileri, diğer üyelerden gelen mesajları herkes için silebilecek!

WABetaInfo’nun güncel sürümünde ortaya çıkan özellik, WhatsApp grup yöneticilerinin diğer üyelerden gelen mesajlar da dahil olmak üzere herkes için mesajları silmesine izin verecek. Bu özelliğin gelmesiyle birlikte yöneticiler, gruplar içinde yanlış anlamaları önlemek için ya da grup amacına uygun olmayan mesajları silme imkanına sahip olacaklar. Söz konusu özelliğin sadece gruplardaki kargaşaları ve yanlış bilgi yayılımını önlemek için kullanılacağı tahmin ediliyor. Ancak keyfi olarak silenecek bir mesajın grup üyeleri arasında bir tartışa tetikleme ihtimali olduğunu da unutmamak gerek…

Anlık iletişim uygulaması, yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için ileti gönderme sayısını sınırlamıştı. WhatsApp gruplarında yöneticiler tarafından silinen mesajların özelliğin amacına uygun olması bekleniyor. Şu anda test aşamasında olan özelliğin ne zaman kararlı bir sürüme ulaşacağı henüz bilinmiyor.

Bunun yanı sıra anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, QR özelliğini emojilerle test etmeye ve mesaj listesindeki kişilerin durumunu kontrol etmeye başladı. Şirket, kullanıcıların en iyi deneyimi yaşaması ve rakipleriyle rekabet edebilmesi için düzenli olarak yenileme yapmakta olduğunu düşünürsek ilerleyen dönemlerde bizi daha çok yeni özelliğin beklediğini de söyleyebiliriz.

Peki siz WhatsApp’ın yanlış bilgi yayılımının önüne geçme ve grup içi tartışmaları önlemek için yöneticilere verdiği bu yetki hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce özellik kararlı sürümde yayımlanırsa yöneticiler tarafından amacına uygun olarak kullanılır mı?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir