WhatsApp, bugün Topluluklar özelliğinin yanı sıra farklı özelliklerin de tanıtımını gerçekleştirdi. Bunlar arasında ise emoji merkezli mesaj tepki altyapısı yer alıyor. WhatsApp, Topluluklar altyapısı yanında uzun bir zamandır aktif olarak test edilen mesaj tepki sistemi için de resmi duyuruda bulundu. 

Yakın zaman içerisinde herkes için başlayacak olan yeni dönem içerisinde kişiler gelen mesajlara cevap yazmak yerine altı farklı emoji ise tepki verebilecek ya da ifade ekleyebilecekler. Yeni gelen bu emoji seçeneklerini ilerleyen zamanlarda daha da artıracağını belirten şirket, bu konuyla ilgili olarak rakiplerin gerisinde kalmasına rağmen kullanıcıları daha da sevindirdi. Çünkü emoji merkezli tepki sistemi özelliği sayesinde pek çok gereksiz mesajın da önüne geçilecek. Bu arada ise şirket, bugün farklı yenilikler için de duyuruda bulundu.

9 3

Firma 100 MB’lık limiti 2017’den bu yana kullanılıyordu. Bu esnada ise firma artık sesli sohbetlere 32’den fazla kişinin katılmasına izin  veriyor ve bugünden itibaren de grup yöneticileri istenmeyen içerileri de herkesin sohbet sayfasından silebiliyor. WhatsApp’un bugün içerisinde yapılan tüm yenilikler için paylaşmış olduğu özet ise tam olarak şu şekilde karşımıza çıkıyor;

“-İfadeler – WhatsApp’ta yeni sunulacak ifade simgeleriyle insanlar, sohbetlerde bir sürü yeni mesaj atmak yerine düşüncelerini hızlıca paylaşabilecek. -Yönetici Tarafından Silme – Grup yöneticileri uygun olmayan veya sorunlu mesajları herkesin sohbetinden silebilecek. 

-Dosya Paylaşma – Artık 2 gigabayta çıkardığımız dosya paylaşma desteğiyle kullanıcılar projelerde kolayca iş birliği yapabilecek.

-Daha Büyük Sesli Arama Grupları – Mesajlaşmaktansa konuşmanın daha uygun olduğu durumlar için tamamen yeni tasarımıyla 32 kişinin katılabileceği tek dokunuşla sesli arama özelliği sunacağız. “

Clubhouse oda içi uygulamalar özelliği yolda

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir