WhatsApp CEO’su Cathcart, yeni bir röportajda “WhatsApp iPad uygulaması geliyor mu?” sorusunu yanıtladı.

Popüler bir mesajlaşma hizmeti olan WhatsApp artık Android, iOS, Windows ve macOS cihazlarda kullanılabilir. Geçen yıl tanıtılan “çoklu cihaz desteği” ile WhatsApp artık akıllı telefon olmayan bilgisayarlarda da kullanılabiliyor.

Daha önce hesabınızı WhatsApp Web’de kullanmak için bilgisayarınızı mobil uygulamanın yüklü olduğu ana telefonla senkronize etmeniz gerekiyordu. Ancak çoklu cihazlar bu gereksinimi ortadan kaldırmış ve WhatsApp Web’i kısmen bağımsız bir platform haline getirmiştir. Ayda 2 milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp’ın CEO’su, uygulamanın iPad’e özel bir sürümünün çıkıp çıkmayacağından bahsetti.

WhatsApp CEO’su iPad uygulamasına olumlu yaklaşıyor

WhatsApp iPad uygulamasına sahip olmak, kullanıcılardan en çok talep edilen taleplerden biridir. Meta ile ilgili sosyal medya uygulamaları Facebook ve Messenger, iPad uygulamalarına sahiptir. Ancak WhatsApp’ı iPad’de kullanmanın tek yolu WhatsApp Web’dir. Bu özellik, bir tarayıcı gerektirir, bu da her seferinde uygulamada oturum açmayı çok zorlaştırır.

WhatsApp, mesajları birden fazla cihaz arasında güvenli bir şekilde senkronize edebilecek bir şifreleme sistemine sahip olmadığı için bir iPad uygulamasına sahip değildi. WhatsApp CEO’su Will Cathcart, geliştirdiği yeni teknoloji ile bu sorunu çözmeye çalıştığını söyledi.

Will Cathcart, The Verge ile yaptığı röportajda “WhatsApp iPad” uygulamasına olan talebin farkında olduğunu söyledi. Cathcart, “Uzun süredir insanlar bizden iPad uygulamasını bekliyor. WhatsApp’ın geçen yıl aldığı çoklu cihaz desteğiyle ilgili olarak Cathcart şunları ekledi:

Meta ilk kez WhatsApp’da ortaya çıktı

Web ve masaüstü uygulamalarımızda artık bu [çoklu cihaz kullanımı] mümkün. Çoklu cihazım açık olduğunda telefonumu kapatabilir veya ağ bağlantım olmasa bile masaüstü bilgisayarımda mesajlaşabilirim. Bu, bir tablet uygulamasında telefonunuz açık olmasa bile uygulamayı kullanabilmek için gerçekten önemli. Yani teknolojimizin temeli hazır.

WhatsApp’ı akıllı telefonunuz olmayan bir bilgisayarda kullanmak istiyorsanız, çoklu cihaz programına katılabilirsiniz. Katılmak, bilgisayarınızdaki mevcut WhatsApp web oturumunu kapatır. Bağlı Cihazlar bölümüne gitmeniz, parmak izinizi veya Face ID’nizi kontrol etmeniz ve yeniden bağlanmanız gerekecek. WhatsApp Web, mesajları otomatik olarak ana telefonunuzdan bilgisayarınıza iletir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir