A serisi yatırım turunun başlamasıyla Animoca Brands önderliğinde gerçekleştirilen 28 milyon dolar yatırım Op3n’ın değerlemesinin sonucu ile 100 milyon dolara ulaştı.

Yapay zeka odaklı Web3 platformu olan Op3n şirketi, A serisi yatırım turuyla birlikte 28 milyon dolarlık yatırım aldı. Bu yatırım sonucunda toplam olarak girişimin şimdiye kadar elde edilen değerlemesi ile 100 milyon dolara ulaştı. Yatırım turuna Animoca Brands’ın liderlik ederken bunun yanı sıra  Dragonfly Capital,Creative Artists Agency , SuperScrypt, ve New Enterprise Associates’ın bir araya gelerek oluşturulan Connect Ventures, Republic Crypto, Galaxy Digital, Avalanche’nin Blizzard Fonu, ve Warner Music İnteractive katılımıyla gerçekleştirildi.

Ayrı olarak da yatırımcıların arasında GSR Markets,BRV Capital Management,The Spartan Group, NBA oyuncusu olan Russell Westbrook da yerini alarak katılım gösterdi.

2021 yılında 10 milyon dolarlık bir tohum yatırımını alan Op3n,Soma Capital, Goodwater Capital,  WhaleShark,  500 Global,Twitch kurucu ortağı Justin Kan and The Sandbox kurucu ortağı ve CEO’su Sébastien Borget’nin de desteğini arkasına almıştı. 

Web3 Platformu Op3n 28 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı
Web3 Platformu Op3n 28 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Yatırım ile süper uygulama geliştirilecek

Şirket, aldığı bu yeni yatırımı ile nasıl değerlendireceğini de açıkladı. Şirket,  Web2.0 ve Web3 arasındaki geçişi sağlayacak sohbet tabanlı süper uygulamasını desteklemek için kullanacağını açıklayarak adımlarını atmaya başlayacak. Hatırlarsanız daha önce çok fazla kez Web2’den Web3’e geçişi destekleyen araç ve uygulamaların öneminden bahsedilmiştir. Bu yaklaşımı göz önünde bulundurarak Web2.0’ın kullanıcı dostu arayüzü ile, Web3’ün merkeziyetsiz teknolojileri ile birlikte buluşuyor. Bu buluşma ile süper uygulama olarak karşımıza çıkacağa benziyor. Şirketin süper uygulama yaklaşımı ise WhatsApp’ın Amazon ile ya da WeChat’in AliBaba firması ile bir araya geldiği bir platform yaratma görüşüne sahip durumda.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir