Accel önderliğinde yatırım turu gerçekleşti ve Kratos Studios 150 milyon dolar değerlemeyle 20 milyon dolar tohum yatırım almış oldu.

Bir Web3 oyun girişimi olan Kratos Studios, 150 milyon dolar değerlemeyle 20 milyon dolar tohum yatırım almış oldu. Accel’in önderliğinde yatırım turu gerçekleşti ve katılımcılar Courtside Ventures, Prosus Ventures, Nexus Venture Partners ve Nazara Technologies oldu.

kratosstudios1

Peki bu girişimin faaliyet alanı neresi?

Kratos 2022 yılının Eylül ayında Manish Agarwal ve Ishank Gupta tarafından kurulmuştur. Lokasyonu ise oyun DAO’larında dünyanın en büyüklerinden olan IndiGG’nin sahibi olarak belirtilir. Konu burada iken şunu söylemek gerekir ki Yield Guild Games DAO’nun alt DAO’su olan IndiGG, token değişimi modeli ile satın alınmıştır.

IndiGG oyun DAO’su olarak geliştirmek ve bunu sürdürmek şirketin asıl amacı denilebilir. Amaç bu olunca kurucular, Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal ve YGG kurucu ortağı Gabby Dizon ile yakinen çalışmayı tercih ediyor. Ayrıca eklenmesi gereken bir bilgi de Kratos’un Web3 oyun alanına aktif bir biçimde yatırım yaptığıdır.

Satın alma işleminin öncesinde 2022 yılının Ocak ayında 6 milyon dolar yatırım alan IndiGG’nin yatırım turunda yer alan katılımcılar Sequoia Capital India, Lightspeed Venture Partners, Variant Fund, Jump Capital, Animoca Brands ve Alan Howard şeklindeydi. IndiGG’nin odak noktası Hindistan’da bulunan 500 milyon küsür oyuncuyu Web3 ekosistemine dahil etmek. İlaveten platformun önceliği DAO üyelerinin kazanç sağlaması.

Haftanın başında IndiGG uygulamasını yayına alan Kratos, daha çok oyun ve daha çok oyuncu ile platformda bulunan katılımcı sayısını arttırmanın hedefinde.

Kratos’un gelir modeli nedir? Gelecek planlarında neler var?

Eğer şirketin iş modelini inceleyecek olursak platform üzerinde bir araya gelen oyun geliştiricileri ve oyuncular olmak üzere her iki tarafın da gelir elde ettiğini görürüz. Kratos, oyuncunun zincir üstü profilini kohortlar halinde oluşturur ve oyun geliştiricilere oyuncular için görevler tasarlayacağı ortamı sunar.

Oyuncu ve oyun geliştirici taraflarında ödeme yapılması söz konusu. Şöyle ki oyun geliştirici görev listelediği için ödeme yapmaktadır, oyuncular ise görevlerin onaylanması için ödeme yapar. Ayrıyeten şirketin destek olduğu bir konu bulunmakta o da oyuncunun zincir üzerindeki varlıklarını bankada bulunan hesabındaki itibari para birimlerine dönüştürülmesidir.

Kratos’un kurucuları, IndiGG’nin Güney Asya ve Hindistan’da Polygon gibi multi-milyar dolarlık şirket haline geleceği düşüncesindeler. Kratos atılımının arkasından IndiGG’nin Güneydoğu Asya, Afrika ve Orta Doğu pazarlarına girişini görmek istiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir