Son zamanlarda Volvo Cars sunucuları hacklendi. Geçtiğimiz günbilinmeyen saldırganların bazı Volvo Cars sunucularını hacklediğini belirten bir duyuru yayınladı. Sonuç olarak, önemli Ar-Ge bilgilerini çaldılar.

Volvo Cars, üçüncü şahıs kullanıcılarının dosya depolarından birine yasa dışı olarak eriştiklerini öğrendi. “Şu ana kadar yapılan soruşturmalar, izinsiz giriş sırasında şirketin Ar-Ge mülkünün sınırlı bir miktarının çalındığını doğruladı. Volvo Cars bugün erken saatlerde, mevcut bilgilere dayanarak, şirketin işleyişi üzerinde bir etkisi olabileceği sonucuna vardı.”

Volvo tarafından yayınlanan siber güvenlik ihlali bildirimini şu sözlerle okudu; “Yetkisiz erişimi tespit ettikten sonra şirket, mülküne daha fazla erişimi engellemek için adımlar da dahil olmak üzere derhal güvenlik önlemleri aldı ve ilgili makamları bilgilendirdi.”

Volvo cars sunucuları hacklendi, gündem kullanıcılar panikledi

Volvo’nun güvenlik departmanı yetkisiz erişimi tespit ettiğinde, Volvo Cars hemen güvenlik önlemleri aldı. Bu, veritabanına daha fazla erişimin engellenmesini ve bunun uygun departmanlara rapor edilmesini içerir. Volvo Cars şu anda kapsamlı bir soruşturma yürütmek için dışarıdan uzmanlarla birlikte çalışıyor.

Şirket, bu olayın araçlarının veya kişisel verilerinin güvenliğini etkilemeyeceğine inanmaktadır. Olayın ardından, verileri çalmak ve şantaj yapmakla tanınan bir bilgisayar korsanlığı kuruluşu olan Snatch, olaydan kendisinin sorumlu olduğunu açıkladı. Bunu kanıtlamak için web sitesinde ilgili Volvo Cars dahili kaynak kodunu listeledi.

Volvo Cars, bilgisayar korsanlığını resmen kabul ediyor. Bu, hacker organizasyonu ile iletişim kurmayı reddettikleri ve çalınan Ar-Ge bilgilerinin sonuçlarına katlanmaya hazır oldukları anlamına gelir.

Genel olarak Volvo, bu tür sorunlarla karşılaşan tek otomobil üreticisi değil. Bu yılın başlarında Kaseya VSA, bugüne kadarki en büyük siber saldırılardan birinin kurbanı oldu. Bu şirket, büyük şirketler ve teknoloji hizmet sağlayıcıları için yazılım yapıyor. Revil olarak bilinen bir grup hacker, dünya genelinde 40 bine yakın bilgisayara saldırdı ve çok sayıda veri çaldı.

Birçok otomobil üreticisinin bilgisayar destekli otonom araçlardaki mevcut eğilimlerin bilgisayar korsanlarına kapı açacağına inanması boşuna değil. Bu, bilgisayar korsanlarının bir kişinin makinesini kontrol edebileceği ve hasara neden olabileceği anlamına gelir. Bu durumda ne olacağını düşünmek bile istemiyoruz. Bu yılın Nisan ayında bazı siber uzmanların bir Tesla arabasını nasıl hackleyebileceğinizi gösterdiğini hatırlayın. Wi-Fi anahtarlı bir drone yaklaştığında arabanın kilitli kapılarının kilidini nasıl açtığını bile gösterdiler. Tesla bunun bir yazılım yaması olduğunu ve zaten düzelttiklerini söyledi.

Teknoloji şirketleri son dönemlerde siber saldırılarla büyük bir savaş veriyor. Volvo’nun olası saldırılarla mücadele etmek için nasıl bir yöntem izleyeceğini ilerleyen zamanlarsa birlikte göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir