Volkswagen ve Tesla, Lidar sensöründe farklıydı. Volkswagen binicileri bir gereklilik olarak görür, ancak Tesla onları işe yaramaz olarak görür.

Elektrikli araçların yaygın olarak benimsenmesiyle birlikte, otonom sürüşe ilgi artmaya başlıyor. Tesla’nın uzun süredir araçlarıyla tam otonom teknoloji satıyor olması, diğer otomobil üreticilerinin otonom sürüşe olan ilgisini artırdı.

Otonom sürüş teknolojileri şirketten şirkete farklılık gösterir. Her şirket, kendi teknolojisini kullanarak daha iyi bir deneyim sunan otonom sürüş özelliğini piyasaya sürmek ister. Bazen Volkswagen ve Tesla gibi şirketler arasında fikir ayrılıkları olabiliyor.

Volkswagen ve Tesla, Lidar sensörü hakkında görüş ayrılıkları yaşıyor

Volkswagen CEO’su Herbert Diess, geçtiğimiz günlerde Reddit’te bir soru-cevap oturumuna katıldı. Diess bu konferansta elektrifikasyon, yazılım ve otomobilin özgürlüğü hakkında konuştu. Herbert Diess, bu sohbet sırasında 3. seviye otonomi ile ilgili bir soruyu yanıtladı ve Lidar sensörünün 3. seviye için çok önemli olduğunu açıkladı.

Lidar sensörü fiyatı nedeniyle günümüzde yaygın olarak kullanılmamaktadır. Bu durumda şirketler, otonom sürüş çağımızın vazgeçilmez bir özelliği olan 360 derece kamera teknolojisinden faydalanacak. Bu sayede firmalar, kameralardan gelen görüntü ile aracın konumlandırılmasını ve yolda ilerlemesini sağlıyor.

3. seviye özerkliğe ulaştığımızda işler biraz farklılaşıyor. Arabaların tamamen kendi kendine sürmesi için 360 derecelik bir kamera yeterli değil, bir lidar sensörüne uygulanması arzu edilir. Bu amaçla, Volkswagen kısa süre önce lidar sensörleri için Intel’in MobileEye yan kuruluşuyla ortaklık kurdu.

Apple 2013 Yılında Tesla’yı Satın Almak İstemiş

Volkswagen CEO’su Herbert Diess’in yakın arkadaşı Elon Musk, konuyla ilgili tamamen farklı bir görüşe sahip. Ünlü milyarder, tamamen otonom bir araç için Lidar teknolojisinin gerekli olmadığına inanıyor. Musk, yaptığı son açıklamada, günümüzde insanların Lidar sensörlerine ihtiyaç duymadığını ve arabalarında bunlara ihtiyaç duymayacaklarını söyledi.

Ponadto Herbert Diess, Volkswagen Kimliği. Dördüncü güncellemenin geleceğini söyledi. Bu güncellemeye birçok yeni özellik eklenecek. Bu güncelleme ile birlikte araçta Auto Hold ve PlugandCharge özellikleri kullanılabilecektir. Böylece araç çok daha iyi bir performansa sahip olacaktır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi ve önerilerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir