Volkswagen , 2028 yılına kadar elektrifikasyon çabalarının farklı alanlarına 193 milyar dolar harcamayı planladığını açıkladı. Verilen bilgiler doğrultusunda  Volkswagen CEO’su Oliver Blume bir basın toplantısında, bu yatırım için ayrılan fonun üçte ikisinin  pil üretimine, yazılım geliştirmeye ve araçları için kritik ve ham madde tedarikine gideceğini söyledi. 

Blume’un verdiği bilgilere göre  otomobil üreticisinin yan kuruluşu PowerCo’nun Kanada’da  ilk Kuzey Amerika pil hücresi fabrikasını inşa edeceğini ve Güney Carolina’da elektrikli kamyonetler ve SUV’ların üretimine başlanacağını duyurmasının ardından geldi.

Şirket, ID.4 modelini tekrar tasarlamaya başladıktan sonra  ABD’de üretmeye başladı. Fakat Volkswagen’in elektrik enerjisi alanındaki çalışmalarında en büyük rakiplerinin gerisinde ve Kuzey Amerika’da daha kuvvetli bir dayanak oluşturmanın yanında Çin’de piyasayı hareketlendirip daha rekabetçi hale gelmeyi amaçlıyor.

Volkswagen, elektrifikasyona yatırım yapacak

Şirket bu bölgeleri, hedeflerine ulaşmak için hakimiyet kurması gereken en önemli iki pazar alanı olarak görüyor. Volkswagen daha önce yedi yıla kadar ABD’deki satışlarının yaklaşık yüzde 55’ini oluşturmasını istediğini dile getirdi. Şirketin uzun vadeli planları içerisinde piyasaya 30 yeni elektrikli aracı dahil ediyor.

Şu anlık otomobil üreticisi, ortalama 26.000 dolara mal olan fiyatı uygun modellerinde dahil olduğu elektrikli araç tekliflerini daha fazla modelle geliştirmek amacıyla çalışırken diğer yandan  içten yanmalı motora sahip araçlar da üretmeye devam edecek.  Volkswagen’in baş finans ve işletme sorumlusu Arno Antlitz, şirketin ilerleme kaydetmesi için izlemesi gereken yol hakkında şunları söyledi: “Kendimizi bir teknoloji ve mobilite hizmetleri grubuna dönüştürmeliyiz. Elektrikli araçlar, geliştirilen özel yazılımlar, piller, mobilite, otonom sürüş gibi konulara odaklanmalıyız.”

KTO Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü okudu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir