Dünyanın oyun devi şirketleri arasında olan Ubisoft, Ukrayna’da yaşayan çalışanlarına yakın ülkelere taşınmaları için finansal yardım sağlayacağını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı tüm dünyada yankılanırken, birçok şirket ve ülke Rusya’ya yaptırım uyguluyor. Ayrıca birçok şirket tarafından Ukrayna vatandaşlarına destek yağıyor. Oyun devi Ubisoft’da Ukrayna’da yaşayan çalışanlarına komşu ülkelere sığınmaları için de maddi yardımda bulunuyor. Şirket işgal altındaki Ukrayna’da çalışan Ubisoft çalışanları yavaş yavaş komşu ülkelere taşınmaya çalışıyor.

Ubisoft, Ukraynalı çalışanlarına tam destek

Rusya’nın 25 Şubat’ta Ukrayna’ya askeri operasyon başlatmasının ardından Rusya, dünyanın tüm ülkelerinde tepkilere yol açtı. Öte yandan oyun devi Ubisoft, Ukraynalı çalışanlarına zor zamanlarda destek oldu.

Ubisoft’un NFT platformu ve NFT içerikli oyunu açıklandı

Çalışanlarının isteğe bağlı olarak başka bir yere kaydırılabileceğini belirten şirket, bu konuda çalışanlarına da maddi yardımda bulundu. Şirket, çalışanlarına Ukrayna’ya yakın ülkelerde konaklama imkanı sağlıyor. Konuyla ilgili resmi Twitter hesabından açıklama yapan şirket şu ifadelere yer verdi;

Tüm düşüncelerimiz Ukrayna’daki ekiplerimiz ve sevdikleriyle.
Geçtiğimiz aylarda durumu yakından izledik ve güvenliklerini korumaya yardımcı olarak ve finansal destek sağlayarak onlara mümkün olan en iyi şekilde eşlik etmek için önlemler aldık. Dramatik tırmanışın ışığında, onlara ek yardım sağlamaya devam etmek için tamamen seferber olduk. Onların güvenliği bizim birincil endişemizdir.
Kalbimiz de oyuncularımız, ortaklarımız ve etkilenen herkesle birlikte.
UBISOFT

Ubisoft’un Ukrayna ofisinden tahliye edilen personel

Dünyanın dört bir yanından Ukrayna’ya yardımlar devam ederken bu sürecin ne kadar devam edeceği yönündeki belirsizlikte tüm dünyayı tedirgin ediyor. Çalışanlarını düşünen Ubisoft’ta önlemler almaya çalışıyor gibi.

Ubisoft’un Ukrayna’da iki ofisi bulunuyor. Biri Odessa’da, diğeri Kiev’de. Ubisoft, Moskova merkezli dünyaca ünlü bir oyun şirketidir. Rus çalışanlara destek olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Sizler Ubisoft’un bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir