İngiliz Yüksek Mahkemesi, Uber tarafından verilen bir hizmetlerinden birini Londra’da yasaklama kararı aldı. Söz konusu bu karara göre ise Uber, bu noktada tek bir tıkla, sözleşmesiz bir şekilde araç kiralama hizmetine son verecek. Diğer araç kiralama şirketleri de bu şekilde bir karar aldı. 

Uber gibi özel yolcu taşıma hizmetleri, ana akım toplu taşıma hizmetlerini gittiği pek çok bölgede tedirgin hale getirdi. Öyle ki bu hizmetlerin zaten ilk olarak ortaya çıkması, sıradan hizmetlerin yeterli olmamasıdır. Özellikle de taksicilerden memnun olmayan kişilerin miktarı oldukça fazla olduğu için ülkemize geldiğinde Uber, taksicilerin protestolarına ve hatta öyle ki saldırılarıyla karşı karşıya kaldı. Söz konusu bu hizmet pek çok ülkede normal olarak karşılanıyor ve önüne geçilmiyor. Fakat bir şehirde, Uber’in hizmetlerinden birinin yasalara uygun olmadığı kararı verildi. Fakat bu hizmet elbette ki Uber’in ana hizmeti olan yolcu taşımacılığı değildir. 

5 3

Karar yalnızca Uber için geçerli değildir

Uber, pek çok bölgede olduğu üzere İngiltere’nin Londra kentinde de araç kiralama hizmetini tüketicinin beğenisine sundu. 2020’de başlatılan bu hizmetin esas amacı, pandemi süreci içerisinde sosyal mesafeyi daha da arttırmaktı. Fakat İngiliz mahkemesi, yakın zaman içerisinde almış olduğu bir kararla bu hizmetin bu şehirde verilmesinin önüne geçmiş oldu. İngiliz Yüksek Mahkemesi, yakın zaman içerisinde almış olduğu bir karala araç kiralama acentesi direk olarak sürücüyle sözleşme yapması gerektiğine karar verildi. Karardan yalnızca Uber değil, Londra’da araç kiralama hizmeti veren her bir şirket etkilendi. Sonuç olarak ise yalnızca Londra’da 45 bin sürücüsü bulunan Uber; artık cep telefonlardan sadece bir tuşla evlerin önüne karar araç getirdiği hizmetini bu şehirde kullanamayacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadardır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir