Norveçli BNPL girişimi Two, Shine Capital ve Antler’in liderliği üstlendiği Seri A turda 18 milyon euro yatırım aldı.

Fintech sektöründe son dönemlerde oldukça popüler kavramlardan biri haline gelen “Şimdi al, sonra öde” yani BNPL, artık daha önce hiç olmadığı kadar yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Bu alanda çalışmalar gerçekleştiren Norveçli girişim Two, Shine Capital ve Antler’in önderliğinde Seri A turda 18 milyon euro yatırım aldı. Tura Sequoia Capital, Day One Ventures, Alumni Ventures, LocalGlobe, The Visionaries Club ve Alliance VC de katıldı.

Geçmişte ismi Tillit olan Two’nun portalı, basit bir açık API aracılığıyla birleşiyor. Ya da Magento, Optimizely, WooCommerce, Sense ve 24Nettbutikk gibi sektörde adından sıkça söz ettiren e-ticaret platformları için yapılmış hazır eklentiler arasından seçim yapmaya olanak sağlıyor.

Two, yatırım turunda 18 milyon euro yatırım aldı

2020 yılında kurulan Norveçli fintech girişimi, bir firmanın B2B satış kanallarının tümünde maliyetlerini 14 gün ile 12 aya kadar vadeli ödemesini, alacak ve tahsil etme sürecini denetleyerek ödeme çözümü sunuyor. Hem küçük hem de orta ölçekli işletmelere hizmet veren girişim aynı zamanda da kredi ve dolandırıcılık sigortası sağlıyor.

Billie, Mondu, Treyd, Hokodo ve Playter gibi isimler şirketin rakipleri arasında yer alıyor. Şirket, Birleşik Krallık, İsveç, Hollanda ve Norveç’te faaliyet gösteriyor. Şirket bünyesinde şu anda 67 kişi çalışıyor. Aldığı yeni yatırımla Two, faaliyet gösterdikleri alanı genişleterek Birleşik Krallık ve İskandinavya’nın dışına çıkacak. Ayrıca şirket Avrupa’da yeni pazarlara açılmaya başlayacak.

Two’nun CEO’su ve kurucu ortağı Andreas Mjelde, girişimin 175’in üzerinde aktif üye ve iş yerinin online kanalları ile tüm B2B ödeme hacminin yüzde 58 gibi bir cüzdan payına sahip olduğundan bahsetti.

Ayrıca son olarak şundan bahsetmekte fayda var; BNPL pazarının iki yıla kadar 680 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşacağı ön görülüyor. BNPL pazarındaki büyüme ile de birçok firmanın, bankanın ve girişimin de bu sektörde hizmetler sunmasına imkân sağlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir