Geçtiğimiz yıl Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra platformda pek çok değişim yaşandı. Bu değişimlerden biri olan mavi tik özelliği uzun süre gündemdeki yerini korudu. Elon Musk  Twitter’ı aldıktan sonra attığı ilk tweetinde “ kuş özgürleşti” demişti, şimdi ise açıklanan son yenilikle birlikte mavi kuş gerçek anlamda özgürleşmişe benziyor. Twitter’ın ikonik mavi kuşu kripto para birimi olan Dogecoin ile özdeşleşen Shiba Inu cinsi köpek olan Kabosu’nun resmiyle değişti.

Bu yapılan değişiklik sadece internet sitesinden giriş yapıldığında görünmekte. Mobil uygulamalarda veya başka uygulamalarda logo hala mavi kuş olarak görünmeye devam ediyor. Musk’ın yaptığı bu yenilikle birlikte Dogecoin’in değerinde artış görülüyor ve kısa süre içinde yüzde 20’ye yakın değer kazandı.

Elon Musk’tan 1 Nisan Şakası 

Bazı kişilere göre bu değişim Musk’ın yapmış olduğu geç kalan 1 Nisan şakası olarak yorumlanırken, bazı yorumlar ise Dogecoin saadet zinciri kurma suçlamasıyla kendisine 258 milyar dolarlık dava açan yatırımcıları trollemek için yaptığı yönünde. Ancak Dogecoin’in yükselen değeri ile yapılan bu yeniliğin, trollemenin ötesine geçtiği söylenebilir.

Elon Musk’ın şirketin başına geçtiğinden beri çok şey değişmiş durumda. Bu değişikliklerden bazıları kalıcı olurken, bazıları ise kısa süre sonra iptal edildi. Yerini Dogecoin maskotuna kaptıran mikro blog servisinin ikonik mavi kuşunun da kısa süre sonra eski yerini geri alması muhtemel görünüyor.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir