Twitter’da kaynak kodları sızdırıldı. Haftalarca süren çelişkili açıklamaların ardından Elon Musk,  Cuma günü Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık bir tekliften vazgeçtiğini duyurdu. Elon Musk, Twitter’ın kendisine sahte ve bot hesapların sayısını söylemeyi reddetmesini, anlaşmadan çekilme nedeni olarak öne sürerek savundu. 

Görünüşe göre Elon Musk, Twitter’ın kodunu açık kaynak yapma sözünü neredeyse yerine getiriyor. Bu büyük bir gelişme ancak en azından şimdilik yalnızca bir özelliği var. Elon Musk, bir süredir açık kaynaklı bir Twitter sözü veriyor.

Twitter Elon Musk’a Dava Açtı

Twitter’ın CEO’su bir sosyal medya gönderisinde, şirketin tweet önermek için kullanılan kodu 31 Mart’ta açacağını duyurdu. Elon Musk,  nasıl çalıştığı ve kodun nasıl gönderildiği hakkında daha fazla detay vermedi.

Şirket kısa bir süre önce, son  gün içinde tweet’ine kaç hesabın yer işareti koyduğunu gösteren ölçümler yaptığını duyurdu. Tweetlerin ve hesap bilgilerinin şeffaflığı ve açık kaynak platformunun dönüşümü de Elon Musk’ın planlarını birer birer uygulandığının kanıtı olabilir.

Twitter’ın kaynak kodlarının sızdırıldığı ve o kodların GitHub’da yayınlandığı ortaya çıktı. Olayın ne zaman ve nasıl meydana geldiği bilinmese de Twitter konuyu mahkemeye taşıdı. Elon Musk’ın bir dönem hakimiyetinde olduğu, dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, önemli ilerleme kaydetti. Platformun kaynak kodunun bir kısmının sızdırıldığı ve GitHub’da yayınlandığı ortaya çıktı. Olayla ilgili dava açan Twitter, Microsoft ile iletişime geçerek kaynak kodlarının kaldırılmasını sağladı. 

Reuters tarafından elde edilen mahkeme bilgilerine göre, sızıntı yapan kişi GitHub’da “Free Speech Enthusiast” adını kullandı. Ancak bu kullanıcının kim olduğu, Twitter kaynak kodlarını ne zaman ve nasıl sızdırdığı ve bunları neden sessizce GitHub’a gönderdiği belli değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir