Popüler sosyal medya platformu Twitter, diğer ülkelerde test ettikten sonra Türkiye’de ‘Yanıt İstemleri’ özelliğini kullanıma sunduğunu açıkladı.

Twitter API kullanan 3.207 mobil uygulamada büyük açık

Twitter, platformdaki nefret dolu ve uygunsuz ifadeleri azaltmak için yanıt mesajı özelliğini duyurdu. Kötü niyetli tweetleri engellemek için tanıtılan bu özellik birçok ülkede test edildi. ABD ve Brezilya’dan sonra şirket, yeni özelliğini şimdi de Türkçe konuşan tüm kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Yanıt istemleri kademeli olarak tüm Türk kullanıcıların kullanımına sunulacak

Twitter, yanıt istemleri işlevinin başarısının ardından bu işlevin başlangıçta platformunu Türkçe kullanan tüm kullanıcılar için kullanılabileceğini duyurdu. Kademeli olarak kullanıma sunulan bu özellik, gelecekte tüm Türk kullanıcıların kullanımına sunulacak. Özellik, 2 Ağustos’ta iOS, Android ve web kullanıcılarına sunulmaya başlandı.

Yanıt İstemleri, Twitter’ın bir Tweet’e yanıt olarak zararlı olabilecek kaba bir dil ya da argo kelimeler algıladığı zaman ortaya çıkıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcıların gönderi atmadan önce yeniden düşünme payı olacak. Yanıt istemleri herhangi zararlı bir kelime tespit ettiğinde kullanıcıları
‘Tweet’i paylaşmadan önce ifadelerini gözden geçirmek ister misin?’ şeklinde bir uyarı mesajıyla uyaracak.

Platform yeni özellik hakkında şunları söyledi;

Geçen yıl, konuşmaları daha medeni hale getirmenin ve Twitter’daki genel konuşmanın sağlığını iyileştirmenin bir yolu olarak ABD ve Brezilya’daki insanlara yönelik Yanıt İstemleri özelliğini başlattık. (…) Bu özelliği Türkçe olarak test ettikten sonra, tüm dünyada Türkçe dil ayarlarına sahip olan herkese sunmaya hazırız. Bu başarıyı dünyanın her yerindeki insanların Twitter’daki deneyimlerine yansıtmak amacıyla bu özelliği farklı pazarlarda ve dillerde de test etmeye devam edeceğiz.

Bu açıklamalara ek olarak şirket, özelliğin Amerika Birleşik Devletleri ve Brezilya’da da başarılı sonuçlar aldığını söyledi. Yanıt İstemi özelliği ile ABD’deki kullanıcıların %30’u ve Brezilya’daki kullanıcıların %47’si Tweet’in içeriğini düzenledi. Twitter bu başarılı sonuçları diğer ülkelerde de görmeyi umuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir