Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Elon Musk, Geçtiğimiz yıl Twitter’ı satın almıştı. Twitter’ı satın almasının ardından platformda ciddi değişiklikler yapmayı da ihmal etmedi. 

Halen platformda değişiklik yapmaya devam eden Elon Musk, bugün önemli bir adım daha attı. Geçtiğimiz hafta Tweetbot, Twitterrific, Birdie, Echofon ve daha pek çok üçüncü parti Twitter uygulamasında çeşitli sorunlar ortaya çıktı, öyle ki bu servislere erişim kesildi. Başta Twitter API’ında değişiklik yapılmasından kaynaklanan bir sorun olduğu düşünülüyor. Söz konusu bu sorunlara çok uzun süre çözüm bulunmadı, bu nedenle Twitter’ın API merkezli değişikliği kasıtlı bir şekilde yapmış olabileceği akıllara geldi. Bunu düşünen pek çok kişi ise daha sonrasında haklı çıktı. Geçtiğimiz günler içerisinde The Information tarafından görülen Slack görüşmelerinde yapılan konuşmalara göre üçüncü parti uygulamaları engellemek için kasıtlı bir işlem yapıldı. Söz konusu bu konu artık Twitter tarafından onaylandı ve dün gece geç saatlerde ise resmi kural değişikliği açıklandı. Bu yeni değişiklik ile beraber firma artık hiç bir üçüncü parti uygulamaya destek vermiyor olacak. Tüm kullanıcılar, resmi ana uygulamayı kullanmayı tercih etmesi gerekiyor. Söz konusu bu değişiklik elbette ki uygulamayı geliştiren kişiler ve kullanan kişiler tarafından pek de hoş karşılanmadı. Şirket geliştiricilere şu bilgiyi aktarıyor;

twitter ucuncu parti uygulamalari engelliyor

Lisanslı Materyalleri, Twitter uygulamalarına benzer bir hizmet oluşturmak veya oluşturmaya çalışmak için kullanmayacak ve başkalarının kullanmasına izin vermeyeceksiniz.” 

Yakın bir zaman önce platform ile ilgili sıradışı bir haber daha gündeme gelmişti. Geçtiğimiz aylar içerisinde CEO Elon Musk, bir duyuru yaparak yıllardır hesabına giriş yapmayan ve tweet atmayan 1,5 milyar platform kullanıcısının hesaplarını silmeye başlayacağını belirtti. Öyle ki CEO Musk, kullanılmayan hesapların kullanıcı adlarını boşa çıkarmaya başlayacaklarını duyurdu. The New York Times’da çıkan bir habere göre şirket, gelirlerini artırmak için farklı yollar denerken, şimdi de boşa çıkan kullanıcı isimlerini satmayı planlıyor. Haberin içeriğine göre Twitter’da boşa çıkan kullanıcı adları için teklif verebilecek online açık artırmalar yapılabilir ve konuyla ilgili de çalışmalar yapıldığı bildirildi. Bu konuyla ilgili henüz resmi açıklama gelmedi.

WhatsApp’a İlginç Bir Özellik Geliyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir