Twitter’da yeni bir dönem daha başlıyor. Telefon numaraları doğrulanan hesaplar, artık özel bir etiket ile gösterilecek.

Elon Musk’ın satın almadan vazgeçmesinin ardından Twitter’da en büyük problemlerden birisi iddia edilen sahte hesaplar olmuştu. Uzun süre Elon Musk’ın açıklamaları nedeniyle bu konuda itham altında kalan sosyal medya, yeni bir özelliği test etmeye başladı. Edinilen ilk bilgilere göre yeni özellik ile telefon numaraları onaylanan hesaplarda özel bir etiket gösterilecek.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Twitter’da telefon numarası doğrulama dönemi başlayacak

Yeni dönemde telefon ile onaylanan hesaplar, daha güvenirli olarak görülebilecek. Ancak bu konuyla ilgili gündeme gelen bazı bilgilerde, tek bir telefon ile 10 numaraya kadar doğrulama yapılabileceği belirtildi. Böyle bir durum, sahte hesap iddialarını bir kez daha gündeme getirebilir. Bununla birlikte 5 Ağustos tarihinde Twitter’da yaşanan sızıntı ile telefon numaralarının ve e-posta adreslerinin ortaya çıkması, 5.4 milyon hesabın bu durumdan etkilenmesi kullanıcıların doğrulama noktasında istekli olmamasına neden olabilir.

Elon Musk Twitter davasında beklenmeyen bir hamle yaptı

Güvenlik ve gündemde yer alan tartışmalar bir yana, yeni özellik aktif hale getirildikten sonra hesaplarda şöyle bir etiket yer almaya başlayacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir