Twitter platformunun güvenliğini bir ölçüde sağlayan “Güven ve Güvenlik Merkezi” Musk tarafından dağıtıldı. Bu gelişme Twitter için son derece kritik olup, platformun güvenlik sistemini bir süreliğine sarsabilecek.

Güven ve Güvenlik Merkezi Nedir?

Güven ve Güvenlik Merkezi, Twitter üzerinde yapılan intihar, çocuk istismarı ve benzeri konulardaki paylaşımlara ve hesaplara yönelik çalışmalar yapan, 100 kişilik bir merkezdi. İçerisinde alanında uzman ve bağımsız insan hakları aktivistleri yer alıyordu. Merkez, Twitter’a düzenli olarak rapor sunar ve platforma bu konulara yönelik danışmanlık verir.

Elon Musk, bu sarsıcı hareketi, Güven ve Güvenlik Merkezinin üst düzey yöneticilerinin istifası sonrasında yaptığı düşünülüyor. Buradaki yöneticilerden Anne Collier, Lesley Podesta ve Eirliani A Rahman gibi isimler istifalarını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Bunun üzerine Musk, merkezin dağıtılacağını bir e–posta üzerinden çalışanlarına duyurdu.

Güven ve Güvenlik Merkezinin dağıtılması, Twitter’ın güvenli bir platform olmasına engel olabilir. Bu durum, yapılan uygunsuz paylaşımların bir süreliğine denetlenemeyeceği ve gereken işlemlerin yapılamayacağı anlamına gelmektedir. Böylesi bir durumda Twitter, ciddi oranda kullanıcısını kaybedebilir.

Önümüzdeki günlerde Elon Musk’ın Twitter üzerinde yapacağı yeni gelişmelerde bu ve bunun gibi konuların nasıl ilerleyeceğini göreceğiz.

Pavlina Tomzis Jr. SEO Analyst

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir