Twitter, yakın bir zaman önce iOS cihazlar için sunduğu Bitcoin ile bahşiş verme özelliğini şimdi de Android cihazlar için sunmaya hazırlanıyor. 

Twitter, son dönemler içerisinde platforma yeni özellikler sunmak için yoğun çalışmalar içerisindedir. Popüler uygulamalarda yer alan gizli özellikleri keşfetmesi ile sık sık adından söz ettiren Jane Manchun Wong’un yapmış olduğu paylaşımlardan elde edilen bilgilere göre, ilk etapta sadece iOS cihazlarda yer alan Bitcoin ile bahşiş verme özelliği Android akıllı cihazlara sunulmak için çalışmalar hızla devam ediyor. Platform, geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde, kullanıcıların paylaşımlarına gelen yorumları beğenmeme halinde kaldırabilmesi üzerinde çalışmalar yapılıyordu. İlk aşamada test amaçlı olan yalnızca iOS cihazlarda yer alacak bu özelliği zaman içerisinde tüm platformlarda yer alacağı die getirildi. Hatta yine Wong’un ortaya attığı bir iddiaya göre de şirket, bu özelliği web’e de getirmek üzere hareket ediyor. Bu sebeple de eğer Bitcoin ile bahşiş verme özelliği Android cihazlara gelirse, pek de şaşırtıcı bir durum yaşanmaz. 

Android, Twitter’da Bitcoin ile bahşiş verme özelliğine kavuşacak

17 9

Twitter, Mayıs ayı içerisinde sunmuş olduğu bahşiş kavanozu özelliği ile beraber kullanıcıların, içerik üreticilerine bahşiş vermesine sağlıyor. Başlangıç aşamasında sadece Venmo, Paypal ve Square’s Cash App gibi, ödeme araçları ile beraber para göndermek mümkün olacak. Fakat daha sonra Bitcoin ile ödeme yapılmasının da önü açılmış oldu ve Ağustos ayı içerisinde Lightning Network destekli Bitcoin ödemeleri uygulamanın Beta sürümünde yer alıyor. Twitter, 23 Eylül’de resmen iOS cihazlarda için Bitcoin desteğinin duyurusunu yaptı. Ardından ise bu hizmeti kademeli bir şekilde tüm cihazlar için aktif hale getirdi. 

Şirket Bitcoin kullanarak bahşiş verme özelliğinin yanı sıra aynı zamanda Android kullanıcıları içinde erişilebilir bir halde olacağının bilgisini verdi. Fakat kesin bir tarih de aktarılmadı. Platforma sunulan bu yeni özelliğin arkasındaki teknoloji, kripto para il ödeme yapılmasına izin veren Strike tarafından da destekleniyor. Özellikle de Android işletim sistemine sahip olan akıllı cihazların pazarın yüzde 70 gibi yüksek bir alanına hakim olduğu değerlendirilirse, halihazırda tüm işletim sistemleri üzerinde çalışmalara devam eden bir şirketin seçilmesi doğru bir karar olacak gibi gözüküyor. 

18 10

Twitter’da NFT dönemine geçiliyor

Twitter platformuna yeni getirilen bu bahşiş özelliğine ek olarak aynı zamanda, şirketin NFT sistemleri üzerinde de çalışmalarına hızla devam ediyor. Eylül ayının son günlerine doğru yayınlanan duyuruya bakıldığında Twitter, NFT kimlik doğrulama desteği ve sistem optimizasyonu üzerinde de hızla çalışmalarına devam ediyor. Söz konusu bu özellik ile beraber, isteyen herkes NFT’lerini Twitter platformu üzerinden sunabilecekler. Wong tarafından aktarılan ekran görüntüsünde bakıldığında, uygulama üzerinde koleksiyonlar adında ayrı bir kısım yer alacak ve profil sayfası üzerinden de bu alana erişim sağlanacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir