Yaklaşık olarak 2 hafta sonra, Twitter Sana Özel sekmesinde gösterilen paylaşımların tamamını sadece Twitter Blue abonelerine ait olacağı açıklandı. Konuyla ilgili olarak açıklamayı, mikro blog servisinin sahibi olan Elon Musk tarafından kullanıcılara yapıldı. 15 Nisan gününden itibaren sadece Twitter Blue abonelerine ait tweetler Sana Özel sekmesinde yer bulacağı bildirildi. 

Musk yaptığı açıklamada yapay zeka botlarıyla mücadele amacını düşünerek bu kararı aldığını ve bununla beraber “gelişmiş Al bot kümeleri” ile mücadele etmenin “tek gerçekçi yolu” olduğunu belirtmiştir.

Twitter uygulama simgesini değiştirebileceğiniz bir özellik yayımladı

Musk bu değişikliğin yapılmaz ise Twitter’ın “umutsuz bir savaş” içerisinde olacağını dile getirdi. Twitter’ın sahibi Elon Musk daha sonra yaptığı bir başka paylaşımda ise botların “bir insanı taklit etmedikleri sürece” Blue aboneliği edinebileceğini ve Sana Özel sekmesinin içinde yer alabileceklerini dile getirdi.

Elon Musk açıklamasında:

“15 Nisan’dan itibaren, Yalnızca doğrulanmış hesaplar Sizin İçin önerilerinde yer almaya uygun olacaktır. Bu, devralan gelişmiş AI bot sürülerini ele almanın tek gerçekçi yoludur. Aksi takdirde umutsuz bir kaybetme savaşı olur.Anketlerde oy kullanmak aynı nedenle doğrulama gerektirecektir.”

Twitter Artık Sana Özel Sekmesinde Yalnızca Blue Abonelerinin Paylaşımlarını Gösterecek

Twitter Sana Özel bölümünün içinde tanıtım içerikleri ile dolabilir

Twitter Sana Özel sekmesinde sadece takip edilen hesaplara ait paylaşımları göstermeyecek. Daha önce beğenilen tweetler ve takip edilen hesapları göz önüne alındığı zaman önerilen içerikler de bu sekmenin içerisinde yer alıyor. Bu yeni sekme ile ilk olarak  geçilen Ocak ayı içerisinde iOS kullanıcılarına sunulmuştu. Musk’ın duyurduğu yeni politika ile Takip Edilenler sekmesinin  benzeri olan Sana Özel sekmesinin tanıtım içerikleri ile dolabileceği anlamını çıkartabiliriz. 

Yakında Twitter’daki mavi tikli olan hesapların tamamı Blue abonelerine ait durumda olacak. Mikro blog servisinde 1 Nisan günü itibari ile Blue öncesi döneme ait olan mavi tikler hesaplardan kaldırılacak. Artık mikro blog servisinde hesabının onaylanmasını isteyen her kullanıcının para ödemesi gerekmektedir. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir