Twitch, son dönemler içerisinde sosyal medyanın gündeminde sık sık konuşulan kara para aklama iddialarına karşılık bir açıklamada bulundu. 

Ekim ayı içerisinde Twitch platformunun hacklenmesi üzerine veritabanında bulunan verilerin sızdırılmasının ortaya çıkardığı etkiler halen devam ediyor. Türk yayıncıların sosyal medya platformu üzerinde #TemizTwitch kampanyası başlatarak olayın Türkiye gündeminde yer almasına sebep olan kara para aklama iddialarına karşılık şirketten ilk açıklama yapıldı. Playerbros sitesine konuşan bir Twitch sözcüsü, günlerdir konuşulan ‘yayıncıların haksız kazanç elde ettiği’ söylemleri üzerine bir açıklamada bulundu. Yerel yasaları ve Twitch platformunun politikalarını ihlal eden içerik üreticileri tespit etmek ve aynı zamanda platformdan uzaklaştırma kararlı olduklarını dile getiren sözcü, para kazanma araçlarını kötüye kullanan yayıncılara karşı harekete geçtiklerini belirtti. 

Twitch; “Araçlarımızı kötüye kullanan yayıncılara karşı harekete geçtik”

“Topluluğumuzu, yasaklanmış davranışlarda bulunan hesaplara karşı kararlı adımlar atmaktan çekinmediğimizi temin etmek istiyoruz” şeklinde konuşan Twitch sözcüsü, platformda finansal dolandırıcılığın önüne geçmek için yapmış oldukları hamlelerden söz etti. Yalnızca Eylül ayı içerisinde para kazanma araçlarını kötüye kullanması sebebiyle 150’den fazla olan yayıncıya karşı harekete geçtiklerini dile getiren sözcü açıklamasında şunlara da değindi; “Twitch’te finansal dolandırıcılığı düzenli olarak önlemek ve sadece Eylül ayında, para kazanma araçlarımızı kötüye kullanmaktan dolayı Türkiye’deki 150’den fazla yayıncıya karşı harekete geçtik ve bu durumdan etkilenen kişilerle iletişime geçtik.”

8 2

Bit bağışları ile kara para aklama iddiası gündemde

Konuyla ilgili olarak ortaya atılan iddialara göre çalıntı kredi kartları platformda yayıncılara bağış olarak değerlendiriliyor. Kara para aklama işiyle ilgilenen kimliği bilinmeyen kişiler, özellikle de küçük çaplı yayıncıları gözüne kestirmiş durumdadır. Yayıncılara yüksek miktarlarda fiyatlar teklif edip çalıntı kartlarını onlar üzerinden ‘bağış’ gibi gösteriyorlar. Günün sonunda ise her şey yasalmış gibi gözüküyor. Bu olaylardan haberden olmasına rağmen sessiz kaldığı öne sürülen Twitch yönetimi ise #TemizTwitch gibi etiketler kullanılarak sosyal medyada boykot ediliyor.

Veri kaybı şirketlerin başını derde soktu

Twitch’i hackleyen bilgisayar korsanları popüler bir forum sitesinde 125 GB boyutunda olan bir torrent dosyası paylaştığı dile getirildi. Söz konusu bu dosyanın içerisinde ise şirketin özel bilgilerinin ve taahhüt geçmişinin yer aldığı dile getirildi. Fakat Twitch’ten bununla ilgili olarak bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere bakıldığında Twitch, Eylül ayı içerisinde yayıncılarına 37 bin ile 752 bin dolar arasında ödemeler yaptı. Şu an için konuyla ilgili güncel ilgiler bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir