Twitch Pazartesi günü işgücünü azaltma planlarını açıkladı ve görünüşte patlama yapan yayın sitesinin bile son altı aydaki teknoloji endüstrisini kasıp kavuran küçülmelere dayanamadığını gösterdi.

İşten çıkarmaların şirketteki 400 çalışanı etkileyeceği düşünülüyor ve bu durum Twitch’in uzun vadede iş görünümünü iyileştirme çabası olarak nitelendiriliyor. Bu azaltma, Twitch’in ana şirketi Amazon’un AWS bulut ve reklamcılık birimleri de dahil olmak üzere tüm bölümlerinde 9.000 çalışanı işten çıkarma planlarının bir parçası.

twitch yeni bagis ozelligini duyurdu
Twitch iş gücünde küçülmeye gidiyor.

Yeni Twitch CEO’su Dan Clancy, “Birçok şirket gibi bizim işimiz de mevcut makroekonomik ortamdan etkilendi ve kullanıcı ve gelir artışı beklentilerimize ayak uyduramadı” dedi. 

“İşimizi sürdürülebilir bir şekilde yürütmek için, iş gücümüzü küçültmek gibi çok zor bir karar aldık.”

Clancy haberi, uzun süredir Twitch CEO’su olan Emmett Shear’in ailesiyle vakit geçirmek için şirketten ayrılacağını açıklamasından birkaç gün sonra şirketin blogunda duyurdu. Clancy, şirketteki günlük operasyonları yürüttüğü önceki pozisyonu olan başkanlıktan icra kurulu başkanlığına geçti.

Twitch, muazzam kültürel etkisi açısından hala yükselişte olan bir platform olsa da, şirket muhtemelen pandeminin ilk dönemlerindeki zirvesini yakalamakta zorlandı. 

İnsanların evde sıkışıp kalmasıyla çevrim içi alanlarda geçirilen saatler arttı ve işe alımlar da bunu takip etti. Ancak son zamanlardaki belirsiz ekonomik koşullar, teknoloji şirketlerinin stratosferik yeni başarı ölçütlerini yeryüzüne geri çekiyor ve çoğu durumda onları geri çekilmeye ve ekiplerinin boyutunu küçültmeye sevk ediyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunuyum, İmza bünyesinde dijital çırak olarak görev alıyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir