NETGSM, Türkiye’nin dördüncü GSM operatörü olmak ve Turkcell, Turk Telekom, Vodafone gibi dev isimlerle yarışmak adına harekete geçti.

Ülkemizde de aktif olarak yer alan Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone gibi operatörlere bir tane daha ekledi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre Ankara merkezli NETGSM, bu alanda da aktif olarak yer almak için çalışmalara başlamıştır. 

Bundle, Wordle Türkçe ile ses getirdi

NETGSM, dördüncü operatör olmaya hazırlanıyor

BTK’dan 2009’da almış olduğu haberleşme altyapı lisanslarıyla ülkemizde de aktif olarak yer alan NETGSM, yakın bir zaman içerisinde Türkiye’nin dördüncü GSM operatörü olarak aktif olarak hizmet vermeye başlayacağını dile getirdi. Bunun içinde bir diğer yerli şirket olan Turkcell ile ortak bir şekilde çalışmalara başlayan firma, 2022 yılının Mart ayına kadar kendine ait olan altyapılarını hazır hale getireceğini dile getirdi. Alınan lisans doğrultusunda “0510 22X XXXX” hizmet vermek adına hazırlıklara koyulan NETGSM, dev operatörler ile direk olarak rekabet içerisinde olacak. Konuyla ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, yalnızca baz istasyonlarında bir ortaklık içerisinde hareket eden şirket, kalan her konu için kendi altyapılarını kullanacak. 

13 11

Katma değere sahip olan bu kampanyalar ile fark yaratabileceklerini dile getiren NETGSM, bu sayede rekabetçi fiyat politikalarına sahip olabileceğini aktarıyor. Halihazırda bulunan Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone kullanıcılarının NETGSM’e ne kadar ilgi gösterileceği ise merak ediliyor. 

Türkiye’deki operatörlerin pazar payı 

BTK tarafından aktarılan bilgilere göre, Türkiye’de 82 milyon 128 bin 104 adet GSM abonesi vardır. Bunlar arasından en baskın olanı yüzde 40.7 ile Turkcell olurken, ikinci sırada ise yüzde 31.1 ile Vodafone yer alıyor. Üçüncü sırada ise yüzde 28.2 pazar payı bulunan Türk Telekom bulunuyor. Bu verilerden elde edilen bilgilere göre NETGSM’in ne gibi bir strateji kullanacağı ise bilinmiyor. Yine de sınırlı miktarda şirketin hizmet verebildiği bu alanda rekabete girmek adına başlı başına bir başarılı olarak görülüyor. Şirketin hizmet fiyatlarının ise ne olacağı henüz bilinmiyor. Konuyla ilgili olarak yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. Bunu görmek için biraz daha beklemek gerekecek. 

GSM

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir