Yakın zaman içerisinde yatırım alacağı söz edilen yerli girişim Insider, Türkiye’nin yeni unicorn girişimi odu. 6 kurucu ortak tarafından kurulan bu yerli yazılım teknoloji girişi Insider, Katar’ın Egemen Servet Fonu (Qatars Sovereign Wealth Fund) liderliğindeki Seri D turda; Sequoia India, 212, Riverwood Capital, Wamda Capital ve Endeavor Catalyst‘ten 121 milyon dolar yatırım alarak, 1 milyar dolar değerlemenin üzerine çıktı ve Türkiye’nin yazılım alanında ilk unicorn şirketi oldu. Şirketin merkezi ise Singapur’da yer alıyor. 

30 3

Insider kurulduğu günden bu yana yenilikçi karar ve uygulamalar ile sık sık gündeme gelen bir girişimdir. Temmuz 2020 yılında globalden almış oldukları 32 milyon dolarlık yatırımla beraber başarılarını herkese gösterdi. Bugün Türkiye ve globalde ise yaklaşık olarak 500’den fazla çalışanı vardır. Yakın zaman içerisinde hisse sahibi çalışanlarına nakit çıkışı sağlama hakkı sunan Insider, bugüne kadar Türkiye’den çıkıp dünyanın her yerine teknoloji götüren, 4 sene üst üste Türkiye’nin en başarılı start-up’ı seçilmiş, 25 farklı ülkede din, dil, ırk ayrımı olmaksızın birbirine bağlı bir komite oluşturmuş bir teknoloji girişimidir.

Tim Cook’dan yardım açıklaması

8-9 yıl önce temelleri atılan bu girişim; Singapore Airlines, Virgin, Uniqlo, Nestle, Nissan, Samsung, Lenovo, Puma, Media Markt, IKEA, Allianz, Santander, Dominos, Avon ve CNN gibi markaların bulunduğu 25 ülkedeki 1100’dan fazla partneri vardır. Burada önemli noktalardan bir diğeri ise Hande Çilingir’in dünyada ilk kez kadın CEO’su olan bir yazılım şirketin başında yer almasıdır. Daha önceki Türkiye’nin diğer unicorn girişimleri ise Peak, Getir, Hepsiburada, Trendyol şeklindedir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir