Türkiye’de internet abone sayısı geçtiğimiz yıla oranla bu yıl yüzde 9,3 artış göstererek 85,7 milyona çıktı. Cep telefon kullanarak internet kullananların sayısı ise 68,3 milyon rakama ulaştı. Türkiye, aylık ortalama 577 dakikalık mobil kullanım süresi ile Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer aldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü Üç Aylık Pazar Verileri Raporu’ndan elde edilen bilgilere göre, 2021 yılı ikinci çeyreğinde toplam internet abonesi bir önceki çeyreğe göre yaklaşık yüzde 2,1 oranında artış gösterdi. 2008 yılında 6 milyon olan genişbant internet abone sayısı 2021 yılı ikinci çeyreğinde 85,7 milyona çıktı. İnternet kullanan kişilerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3 arttı. 2021’in ikinci üç aylık döneminde mobil bilgisayardan ve cepten internet abone sayısı ise bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 2,2 artış göstererek 68,3 milyon rakamına ulaştı.

9 7

Mobil internet kullanımında yüzde 9,8 artış var

2009 yılı Temmuz ayında kullanılmaya başlanan mobil genişbant hizmetlerinde toplam olarak mobil internet kullanım miktarı, bu yılın ilk çeyreğine göre yüzde 9,8 oranında artış göstererek 2 milyon 109 bin 343 terabayt oldu. Mobil pazarlamanın günümüzdeki tüketim yönlerine dikkat edildiğinde dijital pazarlamanın en güçlü alanlarından biri olduğuna değinen dijital performans ajansı EG Bilişim Teknolojileri CEO’su Gökhan Bülbül, “Ürüne veya hizmete erişim için tüketicilerin eli artık ilk olarak mobil cihazlara uzanıyor. Ülkemizde yaklaşık 10 saat olan mobil kullanım süresini dikkate alan şirketlerin yoğun rekabette önce geçmek için dijital pazarlamada mobile yöneldiklerini gözlemliyoruz. Dijital reklamların mobil uyumluluğu ürünün veya hizmetin tüketici zihninde yer edinebilmesi için başlıca kriterlerden.” açıklamasında bulundu.

10 7

Türkiye, 557 dakikalık mobil kullanım miktarı ile Avrupa lideri

Konuyla ilgili olarak elde edilen raporlara göre, Türkiye 577 dakikalık ortalama aylık mobil kullanım süresi ile Avrupa ülkeleri arasında ilk sıraya adını yazdırdı. Avrupa ülkeleri içinde en yüksek mobil kullanım oranına sahip ülkeler şu şekilde belirlendi; Finlandiya, Portekiz, Danimarka, Avusturya ve İsveç. İnceleme yapılan ülkelerin ortalama olarak mobil kullanım oranı yaklaşık olarak yüzde 128,2 olurken Türkiye’deki mobil yaygınlık oranı yüzde 101,2 seviyesindedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir