Kripto para odaklı çalışmalar her geçen gün artmaya devam ederken, dünya genelinde de pek çok alanda benimsenmeye başladı. 

Kripto para birimlerinin benimsenmesi de devam ederken, devletler blockchain temeli üzerine kurulan merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projeleri üzerinde daha yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu anlamda kısa bir süre önce Japonya Merkez Bankası tarafından CBDC’ler ile ilgili dikkat çekici açıklama yapılmıştı. Konuyla ilgili elde edilen son bilgilere göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Dijital Türk Lirası hakkında dikkat çekici sözler aktardı.

Dijital Türk Lirası çalışmaları hızlanıyor

Geçtiğimiz yıl içerisinde finansal inovasyon konusunda da önemli çalışmalar yaparak bankanın liderliğinde ilgili kurumlar ile birlikte hareket etmeleriyle Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu’nu kurduklarını belirten Kavcıoğlu, 

“Buna ek olarak, Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformunun 2023 yılında seçili bankalar ve finansal teknoloji firmalarının katılımıyla genişletilmesine yönelik çalışmalara başladık.” dedi.

Kavcıoğlu, 2022 yılı içerisinde küresel anlamda gündemin dikkat çeken konuları arasında iklim değişikliği ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirerek şunları aktardı;

“Ülkemizin ‘2053 Net Sıfır Emisyon’ ve ‘Yeşil Kalkınma’ hedefleri doğrultusunda iklim değişikliğiyle mücadelede Bankamız görev alanında yer alan başlıklarda katkı sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası platformlarda rol aldık. Önümüzdeki dönemde, iklim değişikliğinin ekonomi ve finansal sisteme olan yansımalarının takibini ve bu konuda ulusal ve uluslararası paydaşlarla yaptığımız iş birliğini sürdüreceğiz.”

ABD, Binance’ın yasaları ihlal ettiğini iddia etti

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir