Casper, üretim alanında Türk mühendisler tarafından anakart üretimine başlandığını duyurdu. Yıllık 500 bin telefon üretiminin ardından fabrika hatlarından artık anakartlar da çıkacak.

Türkiye’de yatırımlarını ve Ar-Ge çalışmaların arttıran Casper, anakart üretimine başladığını duyarak sektörde tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Türk mühendis istihdamını arttıran Casper, tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen anakartların üretimlerine başlıyor. 34 bin 500 metrekarelik üretim hattına sahip olan Casper, telefon ve bilgisayar üretimlerinin yanı sıra anakart üretimlerini de yapacak.

Casper teknoloji üstünde anakart dönemi başladı

Casper tarafından “teknoloji üssü” olarak tanımlanan fabrikalarda Ar-Ge çalışmalarının sonucunda ortay çıkan anakart modellerinin üretimine başlandığı belirtildi. Yaklaşık 1200 çip ve komponentten oluşan anakartlar üretim öncesinden son aşamaya kadarki süreçte farklı testlerden geçiyor.

Yerli üretim mottosuyla hareket eden Casper, ürünlerindeki tasarım ve malzemeleri ile dikkat çekerken 500 bin telefon üretimleri ile yıllık kapasitesini arttırmıştı. Şirket tarafından geliştirilen ilk anakart modellerinin hangi teknolojilere sahip olacağı ve neler sunacağı önümüzdeki günlerde detaylı olarak tanıtılacak.

Yıllık 1 milyon adet cihaz üretimi gerçekleştiren Casper’ın #ÜreterekBüyüyoruz mesajını taşıyan üretim videosunu videodan izleyebilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir