Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonunun düzenlediği Dünya İnternet Klavye Yarışması’nın birincisi oldu.Yarışmada finallere kalan ve dünya şampiyonu olan Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, 11 madalya kazandı.

Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, dünya şampiyonu oldu
Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, Dünya Birincisi Oldu

Hızlı klavye kullanma konusunda düzenlenen en prestijli yarışma olan Dünya İnternet Klavye Yarışması, Birleşmiş Milletler bünyesindeki INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından gerçekleştirildi. Türk Grubu Başkanlığı ve Türkiye Temsilciliği’nin yaptığı açıklamaya göre, 27 Mart-28 Nisan’da çevrimiçi yapılan yarışmaya 19 ülkeden 1117 kişi katılım gösterdi.

Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı Dünya Rekoru Kırdı

Dünya İnternet Klavye Yarışması’nda ana dilli ve çok dilli olarak iki yarış türü yer aldı.Bu iki türde  4 yaş kategorisinde yapılan 8 yarışta 24 madalya verildi.Yapılan bu şampiyonada Türkiye rekorlarla birinci oldu. Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, biri dünya rekoru olmak üzere 5 birincilik, 3 ikincilik, 3 üçüncülükle 11 madalya kazandı ve dünya şampiyonu oldu. 

Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, dünya şampiyonu oldu
Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, Dünya Birincisi Oldu

Şampiyonada, Polonyalılar 1,Ruslar 2,Çekyalılar ve Japonlar üçer ve İtalyanlar 4 madalya kazandı.Madalya kazanan ve derece alan Türk yarışmacılar, gelecek yıl Polonya’nın Katowice şehrinde yapılacak Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası‘nda Türkiye’yi temsil edecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir