Türkiye’deki öncü elektrikli scooter şirketi BinBin batı Avrupalı rakibi GO Sharing’i satın aldı.

Yerli şirket, Hollanda merkezli GO Sharing’i hisselerini satın alarak, satın aldığı firmanın faaliyet gösterdiği pazarlara artık direkt yoldan ulaşabiliyor. Bu pazarlar Hollanda, Belçika, Almanya, Avusturya ve İtalya gibi önde gelen Avrupa ülkeleri.

gosharing

BinBin kurucu CEO’su Kadir Can Abdik gerçekleştirdiği satın alıma ilgili motivasyonunu paylaştı; 

“Ulaşımda geleceğin mikromobilite çözümlerinde olduğu inancıyla 2019 yılında başladığımız yolculukta çok kısa sürede büyük mesafe katettik. Halihazırda BinBin markası altında 5 ülkede 21 şehirde 3 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet veriyoruz. Organik büyümemize, yeni ülkeleri ve yeni şehirleri ağımıza katarak devam etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanında mikromobilite alanında Avrupa genelinde yaygın bir ağ oluşturmuş olan GO Sharing’in hisselerini devralarak Batı Avrupa’ya hızlı bir giriş yaptık. GO Sharing daha önce hizmet verdiği şehirlerde, mevcut marka kimliği ve rengi ile yoluna devam edecek. 

BinBin ve GO Sharing ekiplerinin sahip olduğu uzmanlık, bilgi birikimi ve deneyimin bir araya gelmesiyle her iki markamızla birlikte büyüme yolculuğumuzu çok daha güçlü ve sağlam şekilde sürdüreceğiz. Bu satın almanın ardından Türkiye’nin en büyük mikromobilite şirketi haline geliyoruz. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir ve akıllı şehirlere katkıda bulunmak için çalışırken, operasyonel olarak Avrupa’da sahada olan ilk 5 mikromobilite şirketinden biri olma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

BinBin, Avrupa’nın en büyük elektrikli scooter sağlayıcısı olmak istiyor

BinBin, şu anda ülkemizde en büyük kiralık elektrikli scooter sağlayıcısı ayrıca Bulgaristan, Hırvatistan ve Bosna Hersek gibi çeşitli Doğu Avrupa ülkelerinde üç milyondan fazla kullanıcıya 25.000’den fazla paylaşımlı scooter sunmakta. Ayrıca elektrikli scooterların kiralanması için gerekli donanım ve yazılımları firmanın kendisi üretmekte. BinBin, GO Sharing’in satın alınmasıyla faaliyetlerini Batı Avrupa’ya doğru genişletiyor. Şirketin kendi deyimiyle ‘Avrupa’nın en büyük çok modlu paylaşımlı ulaşım hizmeti olma amacında büyük bir adım’ atıyor.

GO Sharing CEO’su Raymon Pouwels bir basın açıklamasında “elektrikli scooter ulaşımında öncü olmanın iniş ve çıkışlarını gördüğünü”, ancak şimdi yeniden “yükseliş eğilimi” gördüğünü söylüyor. “Geçtiğimiz birkaç yıldan çok şey öğrendik ve deneyimli BinBin ‘in kanatları altında Avrupa’daki taşımacılık sorununun üstesinden gelmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Hollanda’da kaldığımız yerden devam ediyoruz. Kullanıcılarımıza geçtiğimiz dönemde gösterdikleri sabır ve güven için teşekkür ederiz.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir