Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin, bir e-ticaret platformu için gelecek planları hakkında bir açıklama yaptı.

Çağlayan Çetin, ikili açık işe alım sürecini değerlendirdiğini ve beş yıl içinde 5 milyar dolarlık yatırım hedefi olduğunu söyledi. Son yıllarda giderek daha fazla kullanıcıya ulaşan bir e-ticaret platformu olan Trendyol, geleceğe dair tahminlerde bulundu.

Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin önemli açıklamalar yaptı

Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin’in yaptığı açıklamaya göre asıl amaç Avrupa ve Ortadoğu’ya ulaşmak. Çetin’e göre Trendyol, Avrupa ve Orta Doğu’daki bazı ülkelerde depolar kurarak bölgedeki müşterilere ulaşmayı hedefliyor. Çetin şirket planlarını şu sözlerle açıkladı;

Platformumuzda her ilden binlerce satıcı var. Sattığımız malların yüzde 75’i Türkiye’de üretiliyor. Hedefimiz Türkiye’deki ürünleri Berlin’de, Riyad’da, Dubai’de müşterinin kapısına kadar götürmek. Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinde bu potansiyelimiz var. Trendyol’dan satılan ürünleri 500 milyonluk Avrupa ve Orta Doğu pazarına, müşterinin kapısına kadar götürmek istiyoruz. Bu amaçla yurt dışında bazı noktalarda ayrıştırma merkezleri ve depolar kurmayı hedefliyoruz. Bütün teknoloji şirketleri bir boyuta geldiğinde halka arz oluyor. Halka arzda üçte bir ciromuzun ihracattan geldiğini görmek istiyoruz. Zamanlama olarak hedeflerimize 2024-2025 yıllarında ulaşabiliriz. Belki 2023’e kadar da o hedeflere ulaşabiliriz. Türk şirketi olarak İstanbul ve başka bir pazarla beraber ikili halka arz olabileceğini düşünebiliriz. İkinci yer Londra mı olur, New York mu olur, o günkü duruma bakarız. New York teknoloji şirketleri için önemli bir borsa.” 

Trendyol, Avrupa ülkelerinde satış yapmaya başlayacağı siteyi kullanımına açtı

Çağlayan Çetin’in bahsettiği konulardan biri de Trendyol’un geleceğe yönelik yatırım planları oldu. Bu kapsamda Çetin, şirketin önümüzdeki beş yıl içinde 5 milyar dolar yatırım yapacağını, Alibaba’nın da bu kararı destekleyeceğini söyledi. Duyuruya göre, Trendyol, yabancı şirketlerin gelecekteki satın almalarında görünecek. Çağlayan Çetin’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Önümüzdeki 5 senede 5 milyar dolarlık hem yurt içinde hem yurt dışında yatırım düşünüyoruz. Bu operasyonlar için yurt dışında şirket satın almaları da değerlendiriyoruz. Bazı yatırımları ise sıfırdan yapacağız. Yatırımcılarımız da bize inanıyor ve sermayeleriyle bizi desteklemeye hazırlar.

Peki siz bu açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir