Türkiye’nin yerli otomobili olan Togg’un sahiplerine ulaşmasına çok az kaldı. Sahiplerinin noter huzurunda belirleneceği aracın çekilişi saat 21.00’da gerçekleşti. Togg Youtube kanalı ve TRT ekranlarında naklen  yayınlanan çekiliş ile otomobil sahipleri belli oldu. Büyük heyecan yaratan çekilişin sonuçları Togg resmi sitesinde yayınlandı. 

Günlerdir beklenen yerli otomobil heyecanı artık son buldu. Vatandaşlar 16 Mart ile 27 Mart arasında Togg web sitesinden yada Trumore uygulamasından ön sipariş sürecine katıldı. Kişiler ön başvuru için 60 bin TL ödeme gerçekleştirdi. Başvuru yapan 177 bin 467 kişi noter huzurunda gerçekleşecek çekilişe katılmaya hak kazandı. Sonuçlar Togg web sitesi ve Trumore uygulaması üzerinde sıralı liste halinde yayınlandı. Asil veya yedek liste dışında kalan kişilerin ön ödemeleri Trumore uygulaması üzerinden iade edilecek.

Togg T10X Çekiliş Sonuçları Açıklandı
Togg T10X Çekiliş Sonuçları Açıklandı

20 Bin Kişilik Yedek Liste Belirlendi

Noter huzurunda gerçekleşen dijital çekilişte asıl 20 bin kullanıcının yanı sıra 20 bin kişilik bir yedek liste belirledi. 2023 yılında asıl kişilere teslim edilecek olan otomobillerde iptaller olduğu takdirde yedek kişiler sıraya göre hak kazanmış olacak. Bununla beraber yedek listede kalan kişiler 2024 yılı ocak ayı itibariyle T10X sipariş etme hakkına sahip olacak. Yedek listesinde kalıp sipariş veren kişiler 2024 yılı haziran ayına kadar akıllı cihazlara sahip olacak. 

Diğer yandan ön siparişi gerçekleşen kişiler, Trugo’dan ücretsiz olarak aylık 85 kWa enerji dolum hakkına sahip olacak. Aracın tüm kasko ve sigorta işlemleri aracın teslim tarihine kadar Trumore uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek. Ayrıca otomobil hakkı kazanan kullanıcılar, araçlarının teslim tarihi geldiğinde ön ödeme tutarı toplam fiyattan düşülmüş bir şekilde kalan ödemelerini gerçekleştirecek.

Kartal 32. Noteri Vedat Korkmaz, Togg tarafından paylaşılan videoda, çekiliş sürecine ilişkin yaptığı açıklamada şöyle bilgi verdi:

Bugün burada Togg otomobili almak için çabalayan insanlar arasında hak kazananları tespit etmek için bulunduk. Bize ön başvuru gerçekleştiren kişilerin olduğu bir liste verildi. Biz başvuru yapan 177 bin kişi içerisinde toplam 40 bin kişilik bir çekiliş gerçekleştirdik. Bunların 20 bini asil olarak ve 20 bini de yedek olarak belirlenmiş oldu. Çekiliş gayet güvenli bir ortamda yapıldı ve çekilişin sonucunu bir tutanağa bağlayarak ve ayrıca devamında işlemin de tasdiki işlemlerine geçtik. Ve artık bunun sonlanma aşamasındayız.

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak eğitimi aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir